5x beleven tijdens Kunstnacht

Ontdek in één nacht wat Nijmegen aan kunst en cultuur te bieden heeft tijdens Kunstnacht op 17 september. Op ruim 25 locaties vind je onverwachte optredens, verrassende kunstinstallaties en unieke cross-overs van meer dan 60 organisaties uit Nijmegen en Arnhem. Dit zijn onze tips! 

1. Music Meeting x The Mansion @ PAAK

De nieuwe hotspot in Nijmegen, vinyl bar PAAK, maakte samen met The Mansion Nimma en Music Meeting een expressieve show. Hierin smelten rap (Valerios en K.Chi), dans (Floor van Breda, Julia Bongaerts, Neema Souare), livemuziek (Melchi Vepouyoum, Teun Creemers, Fanti O’Bryan, Antoine Duykers) en DJ set (Odin) samen.. In samenwerking met 24/7 en BIJsmaak is daarnaast een expositie met street art & fashion. 

Lees meer

2. Introdans x Oostpool x Doornroosje @ Museum Valkhof

In Museum Het Valkhof komt beeldende kunst samen met dans, theater én beats van niemand minder dan Introdans, Oostpool en Doornroosje. De tentoonstelling Moving Stories, waar verhalen over migratie uit het heden en verleden versmelten, is het startpunt van deze multimediale beleving over ontheemding en opnieuw beginnen, over eerste en tweede generaties en over erbij horen en toch anders zijn. Een laatste knaller op deze iconische plek, waarna het museum voorlopig gesloten zal zijn voor verbouwing.

Lees meer

3. Expo Bart x Schoenfabriek @ Honigcomplex (poort)

Een kudde eendjes heeft zich verzameld op het Honigcomplex. De bonte verzameling eendjes ontp(r)oppen zich tot intiem theater, knus filmhuis, Nijmeegs kleinste kwakende muziekpodium en mini expositie. Rustig in je eendje kun jij al je aandacht richten op de kunst. Kunstportie weer opgesnoven? Ga dan even lekker uit het dak van het disco eendje, compleet met lasers, discobol en dat lekkere hitje.

Lees meer

4. WIEBERT @ Huis van de Nijmeegse Geschiedenis

Deltatune (Pierre Estourgie) en Jeroen Glas tonen een audiovisuele installatie, ontstaan  in samenwerking met glaskunstenaar Frederik Rombach. Het resultaat: glasgeblazen klank-objecten, LoFi videos en (akoestische) elektronische muziek. Alle geluiden zijn zelf gecreëerd en geproduceerd met samplers, synthesizers en effecten. Dat leidt tot subtiele en rauwe ritmes, tot de verbeelding sprekende soundscapes, IDM en een verrassende sonische ervaring.

Lees meer

5. Oddstream @ P–OST

Middenin een tentoonstelling luisteren naar muziek van NEW-producers Loifer en Fentom en een magische mineralencocktail van performancekunstenaar Simone Schuffelen drinken aan de cocktailbar. Nieuwsgierig? Kom dan naar het programma van P–OST en Oddstream in de Paraplufabriek. Muziek, magie en kunst komen samen temidden van de tentoonstelling What Are Men to Rocks and Mountains? In deze tentoonstelling worden verhalen over mineraalwinning verteld door cyberheksen, goden van zeldzame aarde, fantomen van nostalgie en de mineralen zelf.

Lees meer

De mythe van de nacht 

De Kunstnacht start op 17 september met een gratis programma in het Kronenburgerpark. Het park opent om 16.00 uur, om 18.30 uur is de officiële opening. Na 19.00 uur blijft het Kronenburgerpark jouw uitvalsbasis en festivalcentrum, maar kun je met een kunstnachtticket op ontdekkingstocht door de stad. Een groot deel van het programma is doorlopend, wanneer er specifieke starttijden zijn staan ze bij het programma vermeld. Je kunt helemaal zelf je route samenstellen óf je laten inspireren door een van de gekleurde routes. Vanaf middernacht wordt er afgesloten met het Nachtfeest!

Bekijk het programma

Dit vind je misschien ook leuk...