8x muziek ontdekken bij deze podia in Nijmegen

Nijmegen is een stad van muziek. Het maakt niet uit van welk genre je houdt, in Nijmegen komt alles aan bod. Lees verder over de muzikale locaties en ontdek welke concerten er binnenkort plaatsvinden.

1. Doornroosje

Doornroosje (ookal bekend als 'Roosje') is hét poppodium van Nijmegen en omstreken, het behoort tevens tot één van de oudste in Nederland. Opgericht in 1968, maar nog steeds ‘alive and kicking’! En niet zo’n beetje ook, want in 2014 is het gloednieuwe Doornroosje geopend aan het Stationsplein in Nijmegen. Van kleine spannende en vernieuwende artiesten tot grote namen die tot de verbeelding spreken. Van pop, rock en wereldmuziek tot dance, metal en jazz, je bent aan het goede adres bij Doornroosje. 

2. Merleyn

De meesten zullen Merleyn kennen als het kleine broertje van Doornroosje. Merleyn is een poppodium waar iedereen welkom is. Maar er is meer. Naast muziek, programmeert Merleyn ook kunst en cultuur. Genoeg te ontdekken dus!

3. Stadsschouwburg en de Vereeniging

Ook De Vereeniging en de Stadsschouwburg hebben jaarlijks een uitgebreid muzikaal programma voor je gepland. Je zult hier niet snel harde techno of metal vinden, maar de liefhebbers van klassiek, jazz en singer-songwriter zijn hier zeker aan het juiste adres. 

4. De Lindenberg

Bij De Lindenberg krijgen zowel professionele als amateursartiesten een podium. De Lindenberg heet niet voor niks het Huis voor de Kunsten in Nijmegen. Bezoek er een van de vele voorstellingen op het gebied van heaterconcerten, jazz & improvisatiemuziek.

5. De Vasim

Cultuurspinnerij De Vasim is met 9000m2 waarschijnlijk de grootste evenementenlocatie in Nijmegen. Niet gek dat er dan ook heel wat wordt georganiseerd en geprogrammeerd. In het lente- en zomerseizoen is De Vasim de plek om een festival te bezoeken en nieuwe muziek te ontdekken. Je vindt hier onder andere festival Drift en de Lentefabriek.

6. Brebl

Ben je groot fan van jazz? Dan moet je bij Brebl zijn! Cultuurcentrum Brebl is hét podium voor live muziek, jazz, kleinkunst. Daarnaast is de locatie ook nog een uniek: de authentieke details, het weidse uitzicht over de Waal en de industriële setting maken van een avondje Brebl een echte ervaring. 

7. De Onderbroek

Zoek je liever de wat meer alternatieve en kleinschalige hoek op? Dan is De Onderbroek misschien wel iets voor jou. Zowel doordeweeks als in het weekend geopend voor live-muziek, dj's, films en meer. De Onderbroek is onderdeel van De Grote Broek, een gelegaliseerd kraakpand en cultureel centrum in Nijmegen.

8. Openluchttheater De Goffert

Maar ook buiten kun je genieten van de leukste concerten. Elk jaar worden er door Mojo enkele grote concerten georganiseerd in het Goffertpark. En met groots bedoelen we onder andere Paul McCartney, Muse en Bon Jovi. Iets kleiner, maar net zo leuk zijn de concerten in het openluchttheater De Goffert

Groots of klein, voor jong of voor oud: in Nijmegen is er muziek voor iedereen! Bekijk hieronder de agenda met concerten die binnenkort plaatsvinden.

Bekijk hier welke concerten binnenkort te zien zijn

Dit vind je misschien ook leuk