Wat te doen in Nijmegen - 13 t/m 19 juli

​Onze agenda staat bomvol met leuke activiteiten. Voor wie daarvan last krijgt van keuzestress, hebben we 5 highlights voor je op een rijtje gezet. Hier moet je zijn deze week:

1. Ratzke’s Zomernachten in De Vereeniging

Tijdens Ratzke’s Zomernachten speelt rasentertainer Sven Ratzke een speciaal voor Nijmegen samengesteld programma in de grote zaal van de Vereeniging. Hij vertelt hilarische verhalen en zingt begeleid door zijn pianist nummer van Brecht, Shaffy, Bowie, Knef en Prince. Zijn roots liggen hier in de buurt, dus je zult zeker wat herkenbaars horen in zijn verhalen.

Ratzke’s Zomernachten staat op 18, 19, 25 en 26 juli in De Vereeniging.

2. Biertjes drinken bij Brouwtoren

Bier drinken tussen de gisttanks, fusten bier en zakken mout? Het kan bij Brouwtoren in Nijmegen-Oost. Midden in de splinternieuwe brouwerij proef je Nijmeegse bieren. In het weekend kun je aansluiten bij een van de rondleidingen door de brouwers om meer te leren over het brouwproces. Tip: ga voor de proeverij met 5 verschillende proefglaasjes bier.

Je vindt Brouwtoren aan de Waldeck Pyrmontsingel 12.

 

3. Cultuurgesprek met Leo Weterings

Eigenlijk zou zaterdag dé feestweek van Nijmegen losbarsten, maar helaas moeten we de Vierdaagsefeesten dit jaar overslaan. Om de pijn iets te verzachten zijn er gelukkig wel een aantal toffe kleine evenementen. Benieuwd welke dat zijn? Woensdagmiddag praat Remy Angel tijdens het wekelijkse Ugenda Cultuurgesprek erover met Leo Weterings, directeur van het ACBN en de Vierdaagsefeesten.

Het Cultuurgesprek is woensdag 15 juli om 16:00 uur live te volgen via TwitchTV en het YouTubekanaal van Ugenda.
 

4. Eerste dagje uit van de zomervakantie

De zomervakantie is begonnen op Nijmeegse scholen! Begin de vakantie goed met een dagje uit, bijvoorbeeld naar een speeltuin, kinderboerderij of zwemplas. We hebben de leukste opties vast voor je op een rijtje gezet.

Bekijk ons overzicht van leuke uitjes in Nijmegen met kinderen.

 

5. Navarone op volle kracht in Doornroosje

De Nijmeegse rockmachine Navarone speelde afgelopen week drie akoestische optredens in Openluchttheater de Goffert, maar deze week gaat het volume weer vol open met drie versterkte shows in Doornroosje. Ben jij weer ready to rock?

Navarone speelt op 15, 16 en 17 juli in Doornroosje.

Dit vind je misschien ook leuk: