Naar buiten met de kinderen

Na weken thuis zitten met de kids mogen ze weer regelmatig naar school. Ook leuke activiteiten die (deels) gesloten waren, gaan nu weer open! Zoals de Leemkuil en Brakkefort, kinderboederijen en meer. Daarom vanuit ons een paar tips om heerlijk buiten op pad te gaan met de kinderen. 

Spelen in een speeltuin

In de grootste speeltuin van Nijmegen, de Leemkuil, kun je avontuurlijk spelen in de bossen! Ze hebben schommels, wippen, klimtoestellen, glijbanen, een skelterbaan, een treintje op echte rails en nog veel meer! 

Of ga naar Brakkefort, een overzichtelijke buitenspeeltuin in de wijk Brakkenstein. Het leuke aan Brakkefort is dat ze veel zand en waterspeelplekken hebben. Een fijne speeltuin als het zonnetje schijnt. 

Bij de speeltuinen gelden dezelfde maatregelen: het is verplicht om voorafgaand aan je bezoek telefonisch een tijdsblok (10.00-13.00 uur of 14.00-17.00 uur) te reserveren, bezoek de speeltuin alleen met je eigen huishouden en je mag alleen naar de speeltuin als iedereen in je gezelschap klachtenvrij is. 

Ga naar diertjes kijken

Zijn je kinderen dierenliefhebbers? Neem dan een bezoek aan het Kronenburgerpark, want daar heb je leuke diertjes. Of ga met de kids richting Goffertpark naar de kinderboerderij. Hier zijn heel veel diertjes zoals schapen, pauwen, varkens, konijnen, paarden en nog veel meer! Bekijk de site van de kinderboederij welke maatregelen zij hanteren. 

Plons in het water

Wanneer de zon doorbreekt is het tijd voor waterpret! Neem met je kinderen een frisse duik bij de Spiegelwaal of ga naar Lent naar de Lentse Plas. Ook kun je heerlijk zitten aan het water met een drankje bij Sprok Beach.

Doe een speurtocht door de stad

Ga samen op ontdekking door de stad door middel van een speurtocht. De route brengt je langs projecten in Nijmegen die iets met Europa te maken hebben. Los tijdens de speurtocht verschillende puzzels op en bij het goed invullen van alle antwoorden kan er een leuk prijsje worden opgehaald bij de stadswinkel. De speurtocht is gratis te verkrijgen bij de VVV in Nijmegen en geschikt voor kinderen van 9 tot 12 jaar. 

Toch liever binnen?

Na al het buitenspelen wil je soms ook even een leuke binnenactiviteit doen met de kinderen. Of als het gaat regenen dan ben je ook liever binnen. Daarom hebben wij voor jou: 5x leuke uitjes in Nijmegen als het regent

Dit vind je misschien ook leuk