Wat is er te doen in Nijmegen - 13 t/m 19 september 2021

Wat ga jij doen deze week? Kunst en cultuur ontdekken tijdens de Nijmeegse Kunstnacht? De tentoonstelling Godin van de Flora bezoeken? Of de Nijmeegse band Thaïti bewonderen? Wij delen onze weektips!

1. Expositie 'Godin van de Flora'

Tien regelmatige bezoekers van de Botanische Tuin, die zich hebben laten inspireren door de aanwezige schoonheid en biodiversiteit, vertonen ieder tien van hun geselecteerde foto’s om op ’s avonds 16 september te tonen. Hierbij hebben zij zich laten inspireren door de aanwezige schoonheid en biodiversiteit in de Botanische Tuin. De Hortus bevindt zich binnen de wandelroute 'Godin van de flora' én bestaat, net als de postzegel, 50 jaar.

De Hortus Nijmegen bevindt zich in de route “Godin van de Flora” van de werkgroep Hortus Civitatis (zie persbericht) over de tentoonstelling ‘Godin van de Flora’ in het Huygens gebouw van de Radboud Universiteit Nijmegen, die tot eind september 2021 voor iedereen te bezoeken is. Inloop is vanaf 19.00 uur. Om 19:45, als de zon ondergaat start het programma.

2. Nijmeegse Kunstnacht

De Nijmeegse Kunstnacht viert haar tienjarig jubileum op zaterdagavond 18 september. Tussen 19:00 en 00:00 uur kunnen bezoekers ontdekken wat Nijmegen aan kunst en cultuur te bieden heeft. Op 24 locaties presenteren cultuurorganisaties in duo’s een eigen programma. Zo werkt Toneelgroep Oostpool samen met poppodium Doornroosje en is het Afrika Museum te gast in Bibliotheek De Mariënburg. Zo ontstaan verrassende combinaties tussen verschillende kunstvormen.

Verspreid over het stadscentrum en het Honigcomplex vindt een uitgebreid cultureel programma plaats.De Kunstnacht is alleen toegankelijk met een coronatoegangsbewijs in de CoronaCheck-app: een negatieve testuitslag, een vaccinatiebewijs of een bewijs van herstel van corona. Bezoekers reserveren van tevoren voor vier locaties.

3. Singer-songwriter Moddi uit Noorwegen in Doornroosje Poppodium

Deze show gaat door, seated, zonder 1.5 meter en mét de CoronaCheck appModdi is de uit Noorwegen afkomstige singer-songwriter die zijn publiek boeit met gevoelige en eigenzinnige folkliedjes. Ook is hij verhalenverteller en activist ook wel bekend onder zijn volledige naam Pål Moddi Knutsen. Ben jij erbij?

Donderdag 16 september om 20.30 uur in Doornroosje Poppodium. Tickets zijn hier verkrijgbaar.

 

4. Nationale Sportweek in Nijmegen

Sport inspireert, sport verbindt en levert een grote bijdrage aan de samenleving. De gemeente Nijmegen vindt dat zoveel mogelijk mensen moeten kunnen genieten van sport en bewegen. Van topsport tot sporten in de wijk. Daarom wordt de Nationale Sportweek in Nijmegen dit jaar groots afgetrapt. Op vrijdag 17 september worden de Nijmeegse (para) olympische sporters gehuldigd voor hun deelname aan de Olympische Spelen. Ook zijn de sporters uitgenodigd voor de Avond van de Nijmeegse Sport die avond.

Kijk hier voor een overzicht van alle activiteiten per stadsdeel.

Meer tips nodig?

Check hier onze andere tips voor deze week.

Dit vind je misschien ook leuk: