Expositie: Godin van de Flora in Hortus Nijmegen

De wandelroute “Godin van de flora” verbindt de Nijmeegse stadsparken en groenstroken met historie. De route sluit mooi aan op de Romeinse Limes route, die sinds kort nu onder Wereld erfgoed van Unesco samen vallen. Oud en nieuw worden met elkaar verbonden in deze wandelroute. Flora en fauna in stad en landschap komen volop aan bod. Flora was een Romeinse godin van de bloemen en de lente. In het Valkhofpark heeft omstreeks de 18e eeuw een standbeeld gestaan van de Godin van de flora. Met deze wandelroute willen wij het standbeeld op een hedendaagse manier invulling geven.

Dit kunstproject brengt de biodiversiteit van de lente, zomer, herfst, winter en het veranderd landschap, ieder jaar in beeld met foto’s, beeldende kunstinstallaties, performances. Ook de bijbehorende geschiedenis en historie van de stad verbinden wij op speciale wijze aan de interactieve wandelroutes.
De Hortus Nijmegen bevindt zich in de route “Godin van de Flora” van de werkgroep Hortus Civitatis (zie persbericht) over de tentoonstelling ‘Godin van de Flora’ in het Huygens gebouw van de Radboud Universiteit Nijmegen, die tot eind september 2021 voor iedereen te bezoeken is.

Tien regelmatige bezoekers van de Botanische Tuin, die zich hebben laten inspireren door de aanwezige schoonheid en biodiversiteit, vertonen ieder tien van hun geselecteerde foto’s om op ’s avonds 16 september te tonen.

Inloop is vanaf 19.00 uur

19.45 uur: als de zon ondergaat, presenteren een aantal regelmatige bezoekers om beurten op scherm een tiental foto’s. Hierbij hebben zij zich laten inspireren door de aanwezige schoonheid en biodiversiteit in de Botanische Tuin. De Hortus bevindt zich binnen de route én bestaat, net als de postzegel, 50 jaar.

Dit vind je misschien ook leuk