5x jongerentips in Nijmegen - 13 t/m 19 sept 2021

Hier ontdek je de 5 leukste events voor jongeren deze maand! Of je nou een sportieveling, filmfanaat of muziekliefhebber bent, er is genoeg te doen in Nijmegen. Waar moet je naartoe en wat mag je niet missen?
 

1. Start van de Nationale Sportweek 2021

 De Nationale Sportweek breekt vrijdag aan: dé perfecte kans om makkelijk nieuwe sporten te proberen! Korfbal, judo, voetbal, skaten en nog veel meer. Volg bijvoorbeeld een gratis proefles: in alle stadsdelen van Nijmegen worden activiteiten georganiseerd.

17 t/m 26 september: Nationale Sportweek
 

2. Het podium op: open dag bij Zang- en Theaterschool Lotte van der Kleij

Hou je van zingen en acteren? Dan ben je zondag welkom bij deze Zang- en Theaterschool in Nijmegen-Oost! Tussen 13:00 en 14:00 is de open middag voor jongeren. Volg een gratis workshop en ontvang informatie over de lessen en mogelijkheden. Er is een workshop acteren, hiphop/showdans, zang en musical. 

19 september: Open dag Zang- en Theaterschool Lotte van der Kleij, Pater Brugmanstraat 4.
 

 

3. Juichen bij het Beach Volleyball World Tour Nijmegen

In Nijmegen wordt voor het eerst in de geschiedenis een internationaal beachvolleybaltoernooi georganiseerd. Vanaf donderdag vormt de Waalkade het decor voor dit spectaculaire sportevenement. Tijdens het openingsweekend van de Nationale Sportweek zullen internationale toppers spelen om een plek in de finale. Kom gratis kijken!

Beach Volleybal World Tour: 16 t/m 19 september
 

4. Leer handboogschieten

Handboogvereniging Staddijk organiseert zaterdag een open inloop voor alle inwoners uit Nijmegen vanaf 12 jaar. Ontdek het handboogschieten via een demonstratie, en probeer het vooral zelf eens uit! Bevalt het goed, dan kun je lid worden van de vereniging.

18 september, 10:00-12:00: Open inloop Handboogvereniging Staddijk (Staddijk 31)
 

 

5. Cultureel Nijmegen ontdekken

Tijdens de Nijmeegse Kunstnacht ontdek je in één avond wat Nijmegen aan kunst en cultuur te bieden heeft!  Zaterdag preseneren cultuurorganisaties in duo’s een eigen programma op ruim 25 locaties. Zo werkt Toneelgroep Oostpool samen met poppodium Doornroosje en in concertgebouw De Vereeniging brengen verschillende Nijmeegse artiesten en kunstenaars jou een ode aan de nacht. 

18 september, 19:00-00:00: Nijmeegse Kunstnacht

 

Meer tips nodig?

Check hier onze andere tips voor deze week.

Bedenk je eigen activiteit!

Ben jij tussen de 12 en 27 jaar oud? En heb jij altijd al een Mario Kart toernooi, een Spoken Word workshop, een muziekfestival, of een cursus vloggen willen organiseren? Of heb je een ander leuk, creatief idee wat je graag wil uitvoeren, voor én door jongeren? Dan is Young Vibes the place to be!

Young Vibes is een programma waarbij jongeren tussen de 12 en 27 jaar oud de kans krijgen om in 2021 een evenement of activiteit te organiseren met behulp van geld van de gemeente Nijmegen. Na anderhalf jaar vooral elkaar zien op afstand, wordt het hoog tijd dat we elkaar weer gaan ontmoeten.

Meld jouw idee nu vrijblijvend aan via de ideeënbox. Heb je al een heel plan uitgedacht? Vul dan het aanvraagformulier in.

Dit vind je misschien ook leuk: