Wat is er te doen in Nijmegen - 12 t/m 18 oktober 2020

Wat hebben een verstopte schuilkelder, Amélie en de Sultan van Siak met elkaar gemeen? Ze zijn deze week allemaal te zien en ontdekken in Nijmegen. Hierbij onze 5 tips voor niet-te-missen activiteiten:

1. Bankoh bij Proefdruk

Bistrobar Bankoh nam als eerste de keuken over bij de Proefdruk pop-up over en dat was zo’n succes dat ze deze week terugkeren. In de voormalige papierfabriek serveren ze een menu vol Aziatische gerechten met een twist. Proefdruk is er nog maar tot eind oktober, dus grijp je kans!

Lees ook ons interview met Bankoh-eigenaar Frank Goossens over hun eerste pop-up.

 

Bankoh staat dinsdag 13 t/m zondag 18 oktober in de Proefdruk-keuken.

 

2. Duik in de Nijmeegse geschiedenis

Oktober = de Maand van de Geschiedenis! Zaterdag en zondag zijn er allerlei lezingen en minicolleges tijdens het 024geschiedenis-weekend. Tijdens een van deze lezingen hoor je bijvoorbeeld alles over het bezoek van de Sultan van Siak aan Nijmegen in 1898. Hij kocht op de Grote Markt spiegels, klokken en tapijten voor zijn paleis op Sumatra.

Vrijdag 16 t/m zondag 18 oktober zijn er diverse programma’s van 024geschiedenis.

 

 

3. Topfilms bij LUX

Hiep hiep hoera, filmhuis LUX wordt 20! Ze vieren hun verjaardag met een jubilieumfeest én door de 20 meest toonaangevende films van de afgelopen 20 jaar te vertonen. Deze week kun je klassiekers als Le Fabuleux Destin d’Amelie Poulain, Lost in Translation en Crash weer een keer op groot scherm zien!

LUX vertoont tot 31 oktober elke dag een topfilm.
 

4. Lunch met uitzicht op de Waal

Achter de gele deuren naast Brebl vind je sinds kort de nieuwe lunchplek van Wereldkoks. Daar proef je de lekkerste gerechten van over de hele wereld terwijl je naast je de boten op de Waal voorbij ziet varen. Er zijn elke week nieuwe specials, dus spiek van tevoren even op hun Facebookpagina als je niet van verrassingen houdt.

De lunchplek van Wereldkoks vind je aan de Waalbandijk 14e op het Honigcomplex.

 

5. Ommetje door de stad

Denk je dat je alles in Nijmegen wel al hebt gezien? Think again! Ken je bijvoorbeeld het kunstwerk van Studio Job in Oosterhout? Heb je de granaatinslagen bij Het Beetsplein al eens gezien? En wist je dat er een schuilkelder verstopt zit onder het viaduct bij de Graafseweg? Je komt er langs tijdens de Nijmeegse Ommetjes, korte wandelingen door de verschillende wijken.

Je vindt hier een overzicht van verschillende wandelingen door de stad.

 

Dit vind je misschien ook leuk: