LUX is jarig: jubileumprogramma 'Moving Bubbles' daagt de bezoeker uit

LUX zet al 20 jaar hoofden en harten in beweging. Speciaal voor dit jubileum komt het arthouse met een uniek jubileumprogramma: Moving Bubbles. Met dit programma daagt LUX haar publiek uit om uit haar bubbel te komen; 20 dagen op rij de meest toonaangevende films van de afgelopen 20 jaar en op zaterdag 31 oktober een spraakmakende avond met Sinan Can en Martin Koolhoven.

Sinan Can & Martin Koolhoven

De jubileumavond op zaterdag 31 oktober staat volledig in het teken van de schurende verhouding tussen feit en fictie. Om 20.00 uur start een spraakmakende avond met Sinan Can en Martin Koolhoven waarin zij met elkaar en gasten aan tafel gaan over religie, intolerantie, Disney, troost, manipulatie en surrogaatbeleving. Zij delen hun favoriete fragmenten en live optredens met het publiek.

Live en livestream 

In verband met alle corona-maatregelen heeft het arthouse iets bijzonders voor alle cultuurliefhebbers in het hele land: want naast dat het programma live vanuit de zaal, of via livestream vanuit een andere filmzaal in LUX te beleven is, wordt de livestream gratis aangeboden zodat iedereen vanuit huis mee kan kijken.

Over Sinsn Can & Martin Koolhoven

Sinan Can (1977) is onderzoeksjournalist en documentairemaker bij BNNVARA. Bekend van onder meer De Arabische Storm en Bloedbroeders. In 2016 won hij de prijs Journalist voor de Vrede. Martin Koolhoven (1969) is een Nederlandse filmmaker. Zijn bekendste films zijn Het schnitzelparadijs, naar de roman van Khalid Boudou, Oorlogswinter naar het boek van Jan Terlouw en de in 2016 voltooide western Brimstone, die hij zowel schreef als regisseerde.

20 jaar topfilms 

De twintig dagen voorafgaand aan het jubileumfeest worden de meest toonaangevende films van de afgelopen 20 jaar vertoond. De eerste film is Dancer in the Dark op zondag 11 oktober. Verder worden er titels vertoond als Le Fabuleux Destin d’Amelie Poulain, La Grande Bellezza en Still Alice. Voor de jonge filmfans zijn iedere woensdag en zondag de beste Nederlandse kinderfilms van de afgelopen 20 jaar te zien. De reeks kinderfilms begint met Dikkertje Dap op zondagochtend 11 oktober.

Meer informatie & kaartverkoop

Meer informatie over het jubileumprogramma vind je op lux-nijmegen.nl/movingbubbles. Kaarten voor het jubileumprogramma zijn te koop vanaf maandag 5 oktober om 20.20 uur.

Dit vind je misschien ook leuk