Vierdaagsefeesten lanceert compleet programma

Van zaterdag 15 t/m vrijdag 21 juli wordt Nijmegen weer even de hoofdstad van Nederland: gedurende 7 dagen genieten ruim anderhalf miljoen bezoekers van het grootste evenement van het land. Het hoofdprogramma van de ruim 45 podia is nu compleet.

De meer dan 1000 optredens zijn te vinden op de website en in de app van Vierdaagsefeesten. Om bezoekers wegwijs te maken in het enorme programma met de meest uiteenlopende muziekgenres, worden de highlights gepresenteerd in zeven thema’s.

Feestmuziek van nu

De bekendste artiesten van dit moment? Snollebollekes, Frans Bauer, Tino Martin, Xander de Buisonjé, Henk Dissel, Robert Pouwels, Roy Donders en Stef Ekkel worden toegevoegd aan de line-up van o.a. Matrixx Live aan de Kade, Molenstraat en Hertogplein. Eerder werd al bekend gemaakt dat o.a. Flemming, Ch!pz, Frans Duijts, Ammar, John West, Jannes, John de Bever, Marco Schuitmaker en Wolter Kroes op het programma staan.

I love music

Onder meer op Valkhof Festival, in de Stevenskerk en bij Smaakmarkt vind je de beste rock, pop en indie. Sophie Straat, Ramkot, Robin Kester, Bumble B. Boy, Ronald Langestraat en Jarreau Vandal zijn toegevoegd aan de line-up, waar eerder al Sef, Elephant, Anneke van Giersbergen, Luwten x B.O.X, Stephanie Struijk, Chibi Ichigo, ΣTELLA, Frankie and the Witch Fingers en Margaritas Podridas bekend werden gemaakt.

Uit je plaat

Zin om te dansen? Dat kan met Bizzey, Jonna Fraser, Joost van Bellen, Lucas & Steve, Kris Kross Amsterdam, FeestdjRuud en hostings van Het Zusje van Debbie, Crotona, Diskodip, Watermeloen, Orbit, Off the Grid en WTF. La Fuente, Paul Elstak, Outsiders, The Partysquad, Happy Feelings en Disko Disko werden al aangekondigd bij o.a. Matrixx at the Park, The Outdoor Club, Stadseiland Stek en Park Kronenburg.

Grenzeloos genieten

Bij onder meer De Kaaij, World Street Kitchen, Mariënburgplein, Valkhof Festival en Stadseiland Stek kun je genieten van muziek uit alle windstreken. Houd Amartey, Johan Bee, Bahram Karimi en verschillende DJ’s die draaien bij Bora Bora zeker in de gaten, naast Ladaniva, Boomshakalak Soundsystem, Fiesta Macumba, Balkanova Orchestra, Kuunatic, The Square Keys, Los Moustros, Super Natural Selection en Rolling Beat Machine.

Hits van alle tijden

Voor de fijnste covers en classics ga je onder meer naar Kelfkensbos Festival, Koningsplein, Faberplein, Grote Markt, Credible en Rade aan de Kade. Martijn Fischer, Disco Daddies, Karin Bloemen, Samantha Steenwijk en Sjieke Bazen zijn van de partij, naast talloze fijne dansconcepten en coverbands. Onder meer het Gevelconcert, Bonnie St. Claire, Imca Marina, Ronnie Ruysdael, Jackfire en The Euros werden al gelanceerd.

Verdieping

Toe aan wat anders? Ga dan op een van de citytours door Nijmegen, doe mee aan rollerdisco, yoga, graffiti workshop, skate + BMX workshop, disco robics workout, ga naar een lezing van Suzan Smit of Radboud Reflects, geniet van een bloemenregen, luister naar spoken word van o.a. Mensen Zeggen Dingen, abseil van de Stevenstoren, bekijk het straattheater, kom tot rust in de Health & Hightechlounge of bezoek een klassiek concert in de parkeergarage. Ook kun je ervaren hoe het is om met beperkt zicht de Vierdaagsefeesten te bezoeken. Feesten zonder beperkingen kan bij Uniek Feesten en de Special Social club.

Kids

Voor de jongste bezoekers is er ruim aanbod: van kindercircus en -disco tot hiphop- of theatervoorstelling, prentenboekenyoga, zandkastelen bouwen, over de stormbaan, workshops djembé of dansen.

Op steeds meer podia start het programma al vroeg in de middag, dus kom op tijd naar de stad voor programma van jong tot oud! Op zaterdagmiddag om 16.00 uur worden de Vierdaagsefeesten officieel geopend, op maar liefst 22 podia tegelijk! Zondagavond is de traditionele vuurwerkshow, en op woensdag kleurt de stad roze en wordt het feest van acceptatie en diversiteit gevierd. Na 00.30 uur (op vrijdag na 1.00 uur) gaan de Vierdaagsefeesten binnen verder in diverse horecagelegenheden in Nijmegen. Alle podia van de Vierdaagsefeesten zijn vrij toegankelijk, alleen voor de concerten in de Stevenskerk en Sint Jacobskapel is een ticket nodig.

App

Je route uitstippelen voor de Vierdaagsefeesten doe je het makkelijkste in de app, waar je de vele optredens kunt filteren op genre. Hier maak je je eigen homepage met favoriete podia en optredens. Je persoonlijke blokkenschema kun je delen met je vrienden. Tijdens de Vierdaagsefeesten kun je een druktemeter gebruiken op de plattegrond om een rustigere plek te vinden wanneer nodig, en ben je optioneel via meldingen als eerste op de hoogte.

Polsbandjes

Vanaf 21 juni zijn er festivalbandjes verkrijgbaar op Vierdaagsefeesten.nl, waarmee je voor een tientje gratis toegang hebt tot alle toiletten op het festivalterrein en elke dag een leuk extra programma. Met een vriendenbandje voor € 36,- steun je daarnaast ook Vierdaagsefeesten en krijg je korting op de merchandise.

Kijk voor meer informatie op www.vierdaagsefeesten.nl

Dit vind je misschien ook leuk…