Ontdek, ervaar, geniet: Expeditie NYMA nodigt uit tot avontuur

Op zondag 14 april viert NYMA-terrein haar officiële publieksopening. Het wordt een memorabele dag, die gevierd wordt met een uitgebreide ontdekkingstocht over het gehele terrein. Geïnteresseerden zijn van harte uitgenodigd om deel te nemen aan "Expeditie NYMA".

Geschiedenis NYMA

Het NYMA-terrein heeft door de eeuwen heen een uiterst boeiende transformatie ondergaan. Gedurende de Tweede Wereldoorlog speelde het terrein een cruciale rol in de strategische waalcrossing, een essentieel onderdeel van operatie ‘Market Garden’.

Tijdens het industriële tijdperk huisvestte het NYMA-terrein diverse fabrieken in de textiel- en chemische industrie. In eerste instantie was dat de Kunstzijdespinnerij NYMA; later vestigden zich hier CP Kelco en de Vasim-fabriek, die een cruciale rol speelden in de industriële vooruitgang van onze regio.

Het nieuwe NYMA heeft haar industriële verleden omarmd. Met deze rijke geschiedenis als fundament is NYMA een inspirerende plek waar verleden en heden samenkomen. De transformatie van NYMA weerspiegelt bredere trends in stedelijke ontwikkeling, waarbij voormalige industriële gebieden worden herontwikkeld tot levendige gemeenschappen die de geschiedenis van de locatie combineren met nieuwe mogelijkheden voor de toekomst.

NYMA, de plek voor pioniers

Het huidige NYMA-terrein bestaat uit De Vasim, Waalhalla, NYMA makersplaats, het Waalplein, de Kolk en het buitensport-gebied. Samen vormen zij NYMA, de plek voor pioniers

Het afgelopen jaar is een belangrijk jaar geweest voor NYMA. Het gebied heeft een grote ontwikkeling doorgemaakt en is uitgegroeid tot een bruisende gemeenschap vol bedrijvigheid, recreatiemogelijkheden en culturele activiteiten. Het is tijd voor het grote publiek om dit te ontdekken, het is tijd voor Expeditie NYMA.

Expeditie NYMA  (de open dag)

Tijdens de open dag op zondag 14 april laten ze bezoekers de veelzijdigheid van het NYMA-terrein ervaren. Dit doen ze middels Expeditie NYMA. De expeditie start om 11.00 uur en eindigt om 17.00 uur. Er zijn activiteiten voor jong en oud en alle facetten doen mee.

Oersoep, de brouwerij gevestigd op het Waalplein in Nijmegen, heeft een exclusief NYMA-biertje gebrouwen. Tijdens de Expeditie heb je de mogelijkheid om een van de oude eendjes van 2C4U te besturen, of om gratis Virtual Life Support te ontvangen bij VR-Lab. Je zult tijdens deze expeditie ook worden verrast door verschillende vormen van muziek, theater en dans, verspreid over het gehele terrein. Je hoeft je geen zorgen te maken over proviand, aangezien al onze horecagelegenheden geopend zijn. De toegang is gratis.

Officiële opening

Naast een dag vol activiteiten, wordt het NYMA-terrein op deze dag officieel geopend. De feestelijke ceremonie is op het Waalplein, waar burgemeester Bruls het terrein om 13:00 uur officieel opent. De details van deze ceremonie blijven nog even geheim.

Meer informatie: www.nymanijmegen.nl/expeditienyma. Belangrijke ontwikkelingen en leuke updates zijn te volgen op hun social-mediakanalen.

Dit vind je misschien ook leuk…