Nijmegen bruist door NYMA: een nieuwe, industriële hotspot

De meeste ondernemers hadden er al hun intrek genomen, maar het NYMA-terrein is vanaf nu ook officieel geopend voor publiek, alle werkgevers/-nemers en bezoekers. Het NYMA-terrein is met alle industriële gebouwen een levendige hotspot met focus op ondernemen én recreëren. Hier nemen in de zomer verschillende festivals het terrein over en kunnen bezoekers het hele jaar van vroeg tot laat verschillende sporten beoefenen, uit eten gaan, (flex)werken of workshops volgen.

Wat is NYMA?

Het vernieuwde NYMA-terrein bestaat uit De Vasim, Waalhalla, NYMA makersplaats, Waalplein, de Kolk en het buitensport-gebied. Het terrein heeft in de afgelopen jaren grote ontwikkelingen meegemaakt, waarbij de eerste fase bijna afgerond is. In samenwerking met de gemeente, ondernemers en ontwikkelaars is er een permanente invulling gegeven aan NYMA.

De Vasim is getransformeerd tot een veelzijdige ontmoetingsplaats voor kunst, cultuur, sport, horeca, evenementen en creatieve bedrijvigheid. Hier zitten vele ondernemingen gevestigd, zoals: horecagelegenheid Trafo, escape room ROX, schilder- en tekenschool TINT, nachtclub MESH, evenementenorganisatie VasimEvents en boksschool de Boksfabriek.

Waalhalla biedt naast skatemogelijkheden ook diverse workshops en een breed cultureel aanbod aan.

NYMA makersplaats, gevestigd in de voormalig zijdespinnerij aan de kant van de waal, is een plek geworden waar vakmanschap, innovatie, cultuur en kunst samenkomen, waardoor de creatieve maakindustrie wordt versterkt en makers zich kunnen ontwikkelen. De renovatie van de makersplaats is nog in volle gang, maar de eerste ondernemers zijn al in het pand gevestigd. Ook de bekende NYMA watertoren wordt gerenoveerd waardoor er ruimtes ontstaan die kunnen fungeren als als workshop-, congres-, vergader- of expositieruimte. De bovenste twee vloeren van de watertoren worden omgetoverd tot een 360 graden uitkijkpunt en rooftopbar.

Op het Waalplein bruist het al van levendigheid door nieuwkomer all day bar en restaurant REX en in de toekomst zijn hier onder andere de brouwerij van Oersoep, de projectruimte van Expo Bart en koffiebranderij Blommers te vinden.

Het terrein van de Kolk biedt ruimte voor diverse evenementen en activiteiten, zoals het programma van De Achtertuin, Drift Festival en Subcultuur Festival.

Het buitensport-gebied heeft een ruim aanbod aan diverse sportgelegenheden, waaronder CrossFit Waalfront, Padel club Nijmegen, NYMA Outdoor gym en de pumptrackbaan.

‘’De transformatie van het terrein is bijna afgerond, en we zijn verheugd bezoekers te verwelkomen op het vernieuwde NYMA," aldus Leo Weterings, kwartiermaker van Stichting NYMA. "Met de gemeente als aanjager, is er samen met de ontwikkelaars en ondernemers hard gewerkt om een levendige omgeving te creëren. NYMA is dé plek voor een onvergetelijke ervaring."

Transformatie NYMA

Het NYMA-terrein kent een rijke geschiedenis. In de Romeinse tijd was hier vlakbij de stad Ulpia Noviomagus gevestigd. Tijdens de Tweede Wereldoorlog was het terrein van strategisch belang bij de Amerikaanse actie 'The Crossing', cruciaal voor het slagen van Operatie 'Market Garden'. Het industriële tijdperk bracht onder andere de Kunstzijdespinnerij NYMA, later CP Kelco, en de Vasim-fabriek naar het terrein.

Met een rijke historie en een veelbelovende toekomst, heeft NYMA haar deuren geopend en staat klaar om bezoekers te verwelkomen.

NYMA De plek voor pioniers

Bezoekers van het NYMA-terrein vinden informatie over de ondernemers die op het terrein gevestigd zijn, de agenda met daarin de activiteiten, evenementen en workshops en een plattegrond van het gebied op de vernieuwde NYMA-website via www.nymanijmegen.nl.

Dit vind je misschien ook leuk…