De 6e editie; Our Future in the Making

De zomer is nog maar net begonnen, maar achter de schermen zijn we alweer hard bezig om van de 6e editie van InScience weer een geweldig evenement te maken. Natuurlijk brengt dit jaar een extra uitdaging met zich mee in de vorm van de coronacrisis, maar dat betekent niet dat we bij de pakken gaan neerzitten. In tegendeel: vol enthousiasme vertellen we graag meer over InScience 2020 dat plaatsvindt van 11 t/m 15 november. 

InScience 2020

Ook dit jaar vertoont InScience weer de beste internationale wetenschapsfilms die afgelopen jaar verschenen zijn. Als gevolg van de coronamaatregelen krijgt de 6e editie een hybride vorm zodat het festivalprogramma voor zoveel mogelijk filmliefhebbers toegankelijk blijft. Concreet betekent dit dat het festival online te volgen is en waar mogelijk op locatie. Zo zijn er film vertoningen te zien op bijzondere locaties in de stad en worden er exclusieve programma's georganiseerd in LUX

Het InScience programma naar het publiek toebrengen wordt in 2020 nog belangrijker dan ooit, daarom zal InScience dit jaar ook in andere Nederlandse steden plaatsvinden. Door het programma simultaan te vertonen in samenwerking met andere bioscopen en filmtheaters, wordt er geprobeerd om het voor een zo breed mogelijk publiek toegankelijk te maken. 

Hoe InScience 2020 er precies uit zal komen te zien, wordt op donderdag 27 augustus bekend gemaakt. Dus stay tuned. 

Klokhuis Wetenschapsprijs 

Elk jaar wordt de Klokhuis Wetenschapsprijs uitgereikt tijdens de junioropening van InScience. De prijs is een samenwerking tussen Klokhuis en Inscience en is bedoeld om een jong en breed publiek bekend te maken met Nederlands wetenschappelijk onderzoek. 

Vorig jaar won Veerle Melotte van Maastricht UMC+ met haar onderzoek over hersenen in je buik en vanaf nu staat het nominatieformulier open voor nieuwe aanmeldingen. Doe of ken je onderzoek dat kinderen van 9-12 jaar aanspreekt en voor hen van belang is? Lees dan meer informatie en de voorwaarden op de website

Doelgroepenonderzoek InScience 

Om ervoor te zorgen dat de films zoveel mogelijk mensen kunnen blijven inspireren, doen we onderzoek om zo een beter beeld te krijgen van de verschillende mensen die ons ieder jaar bezoeken. Voor dit onderzoek zijn wij op zoek naar bezoekers van afgelopen jaar. Ben jij jonger dan 50 jaar, woonachting in Nijmegen of omstreken en studeer of ben je afgestudeerd aan de universiteit of hogeschool? Deel dan jouw ervaring met ons en help direct mee aan de groei van InScience. 

In de week van 20 juli zouden wij graag enkele (online) interviews willen afnemen met als voornaamste doel ontdekken hoe jij InScience hebt ontdekt. Het interview zal maximaal een half uur in beslag nemen. Herken jij je in bovenstaande omschrijving? Stuur dan een mail naar mees@insciencefestival.nl en hopelijk spreken we elkaar binnenkort. 

InScience zoekt jou!

Wil jij ervaring opdoen bij hét internationale festival voor wetenschapsfilms? Dat kan, want InScience is nog op zoek naar een stagiaire voor de afdeling Marketing en Communicatie. Stagiaires staan bij InScience midden in de organisatie, je draait mee in een klein team, leert van binnenuit hoe we in dit uitdagende jaar ons festival transformeren binnen de corona-kaders en ontmoet mensen uit het hele veld. Geïnteresseerd? Solliciteer dan nu op de stage/werkervaringsplaats Marketing & Communicatie door hier te klikken.


 

Dit vind je misschien ook leuk