De Achtertuin haalt met crowdfunding 150.000 euro op om zich definitief te vestigen op NYMA-terrein

Na drie jaar pionieren als biertuin vestigt stadsoase De Achtertuin definitief op het NYMA-terrein in Nijmegen en breidt uit met 400m2 binnenruimte. Om de uitbreiding te financieren zijn de initiatiefnemers een crowdfunding gestart via CrowdAboutNow, en hebben ze binnen drie weken succesvol 150.000 euro opgehaald. Via de crowdfunding hopen de ondernemers 300.000 euro op te halen om de verbouwing van het pand en de vernieuwing van de buitenruimte te financieren.

De Achtertuin 

De Achtertuin is in 2020, middenin coronatijd, opgezet door initiatiefnemers Diede van Overbeek, Brent Roozendaal en Tinus Weijkamp. Ondernemers die ook bekend zijn van onder andere het elektronisch muziekfestival Drift in Nijmegen. Het terras werd al snel één van de populairste van Nijmegen en naast de biertuin wordt de locatie ingezet voor (culturele) activiteiten als dansfeesten, filmavonden, culinaire zondagen en kindermiddagen. 

Uitbreiding met 400m2 binnenruimte

Vorig jaar moest De Achtertuin in verband met bouwwerkzaamheden op het NYMA-terrein verhuizen naar 100 meter verderop, waar zij hun tijdelijke biertuin opnieuw op hebben gebouwd. De plek waar zij in eerste instantie weer tijdelijk zouden verblijven, biedt nu ook de mogelijkheid om zich definitief te vestigen. Ook kunnen ze hier naast het buitenterrein een binnenruimte van 400m2 betrekken. “Dit geeft ontzettend veel mogelijkheden om van deze plek het hele jaar door dé achtertuin van Nijmegen te maken”, vertelt Roozendaal. Daarmee wordt de Achtertuin echt een unieke aanvulling op het horeca- en cultuuraanbod in Nijmegen. “We vinden het belangrijk dat het een plek wordt voor veel generaties in één zaak. Naast horeca en nachtcultuur die de basis vormen van De Achtertuin, willen we ook steeds meer een buurtfunctie in gaan nemen en overdag lunch gaan serveren”, vult Pieter Lenting aan, die zich sinds dit jaar heeft aangesloten als partner.

Crowdfunding

Voor de uitbreiding is een totale financieringsbehoefte van 700.000 euro. Met dit bedrag is het mogelijk om de nieuwe ruimte te verbouwen en ook de buitenruimte te vernieuwen. Voor een deel van de financiering kiezen de ondernemers voor crowdfunding. Minimaal 150.000 euro moet via de crowdfunding opgehaald worden om het overige bedrag bij de bank te kunnen lenen. Maar dit is niet de enige reden dat ze voor crowdfunding hebben gekozen, legt Weijkamp uit: “We vinden het ontzettend tof om onze plannen te realiseren samen met onze betrokken achterban en onze vaste gasten. Het liefst financieren we 300.000 euro met deze groep, zo komt de aflossing en rente straks ook terecht bij de mensen die ons onvoorwaardelijk steunen!” 

Al 150.000 euro is opgehaald met 159 investeerders. Nog tot 30 april kan mee geïnvesteerd worden via https://crowdaboutnow.nl/deachtertuin

Meer informatie over De Achtertuin vind je op de website: www.achtertuin.nu

Dit vind je misschien ook leuk…