Het muZIEum verwelkomde 33.250 bezoekers in 2022

Ruim 33.250 bezoekers weten, in 2022, de weg naar muZIEum te vinden. Met name in het eerste kwartaal zijn de gevolgen van corona nog voelbaar voor het museum. Tot 2020 merkte muZIEum sterke groei in de bezoekersaantallen. Ondanks dat de aantallen nog niet op het niveau van voor corona zijn, kijkt muZIEum terug op een geslaagd jaar, waar met het team gebouwd is aan een stevige fundering voor een nieuw museum.

Succesvolle lancering samenwerking Donders Institute en muZIEum

Eind maart 2022 is de samenwerking tussen Donders Institute en muZIEum succesvol afgetrapt met een kick-off van een Citylab in muZIEum.  Bezoekers van muZIEum krijgen een kijkje achter de schermen van de neurowetenschappen. Zij kunnen meedoen aan onderzoek en leren over waarneming, hersenen en gedrag. In 2023 wordt de samenwerking geïntensiveerd met nieuwe wetenschappelijke onderzoeken en lezingen die een diepere invulling geven aan de educatieve functie die beide organisaties hebben.

Tijd voor een nieuw muZIEum

Het fundament staat als een huis en daar is het museum trots op. Nu is het tijd voor de volgende stap. De ambitie is om van muZIEum een begrip in Nederland te maken en de maatschappelijke impact nog verder te vergroten. Directeur Heleen Vermeulen: “Wij geloven dat een inclusieve samenleving sneller realiteit kan worden als méér mensen de mogelijkheden zien.”

In 2022 is er gewerkt aan een nieuw concept, dat zich uit in enerzijds in een gemoderniseerd, gepersonaliseerd en interactief concept voor bezoekers. En anderzijds in een professionaliseringsslag voor muZIEum als werkgever voor blinden, slechtzienden en zienden. 2023 en 2024 staan voor het museum in het teken van het doorontwikkelen, uitvoeren, herinrichten en het lanceren van een vernieuwd muZIEum voor zowel bezoekers als medewerkers.

Kijk voor meer informatie op www.muzieum.nl 

Dit vind je misschien ook leuk...