Grote Nijmeegse Geschiedenis Quiz 2022

Zaterdag 15 oktober om 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur) is het weer zover: test je kennis van de geschiedenis van Nijmegen bij de jaarlijkse Quiz! Dit jaar in Brebl op het Honigcomplex.

Vragen

Er zijn themavragen over ‘rampen’, voorkomen rampen en ‘ongekende’ gebeurtenissen in de Nijmeegse geschiedenis. Aansluitend bij 024Geschiedenis (Maand van de Geschiedenis) en ONGEKEND. Iedereen is van harte welkom om mee te doen.

Praktische informatie & aanmelden

Teams van maximaal 5 personen kunnen zich tot 10 oktober 2022 17:00 aanmelden via hetarchief@nijmegen.nl. Individuele deelnemers of late beslissers kunnen zich ter plekke aanmelden bij Brebl, vanaf 19.30 uur op 15 oktober 2022.

Nieuw: De Grote Nijmeegse Kinderquiz

Dit jaar is er ook aan de jongere stadsgenoten gedacht! Voor 10 tot 14-jarigen is er zondagmiddag 16 oktober de Grote Nijmeegse Kinderquiz in de Sint Nicolaaskapel (Valkhofpark) van 13.00 tot 14.00 uur (inloop 12.30 uur). Test je kennis van Nijmegen, leer ondertussen over de stadsgeschiedenis én win misschien wel een mooie prijs! Let op: neem een opgeladen telefoon mee. Teams van maximaal 2. Aanmelden via hetarchief@nijmegen.nl of ter plekke (maximaal 30 teams).

De Grote Nijmeegse Geschiedenisquiz is een initiatief van het Regionaal Archief Nijmegen, Numaga, het Gebroeders van Lymborch-huis, Ex Tempore, het Katholiek Documentatie Centrum en Huis van de Nijmeegse Geschiedenis.

Dit vind je misschien ook leuk...