Fotoboek: Kijk Omhoog, Kijk Vooruit over de wederopbouw te koop

“Nijmegen is een bijzondere stad, de hele binnenstad is in slechts twintig jaar opgebouwd en heeft een eenduidige architectonische stijl. Wij willen graag dat Nijmegenaren en bezoekers dat onderkennen en de schoonheid van Nijmegen inzien.”

In 1944 werd de binnenstad van Nijmegen door oorlogsgeweld verwoest. In twintig jaar tijd werd de stad weer opgebouwd. De geschiedenis van die wederopbouw wordt in Kijk Omhoog, Kijk Vooruit , de Wederopbouw van de Nijmeegse Binnenstad 1945-1965, met tekst en zeer veel foto’s getoond.

‘Kijk Omhoog, Kijk Vooruit’ toont onder meer de vernietiging van Nijmegen, de plannen voor de wederopbouw, de herbouw, toegepaste kunst in de stad en beelden van Plein ’44. Er zijn hoofdstukken over de restauratie van het stadhuis en de St. Stevenstoren en over de iconen van de stad, zoals het gebouw van de HEMA en de oude centrum-bioscoop.

Het boek is te koop voor €20,- in de boekhandel Dekker v.d. Vegt, Augustinus en Roelants of je kunt hem bestellen door te mailen naar p.c.hieltjes@gmail.com.

Dit vind je misschien ook leuk...