Films van LUX kijken vanuit je ziekenhuisbed in het Radboudumc

Een bezoek aan het filmtheater brengen vanuit het ziekenhuisbed? LUX en Blue Zone van het Radboudumc maken het mogelijk. Patiënten kunnen vanaf donderdag 14 januari arthouse-films van LUX via filmplatform Picl bekijken. Ook starten deze maand de online lessen van de Blue Zone waardoor patiënten en naasten aan online workshops kunnen deelnemen.

Het Radboudumc en LUX bieden samen iets unieks aan: filmbezoek vanuit het ziekenhuisbed. Vanaf deze maand zullen de (arthouse) films van LUX via Blue Zone worden aangeboden aan patiënten en naasten in het ziekenhuis. Het gaat om actuele titels die op dat moment in LUX draaien, zodat patiënten zelfs vanuit hun ziekenhuisbed kunnen bijblijven en meegenieten van het nieuwste filmaanbod. De filmprogrammeur van LUX zal hen daarbij elke maand één titel uit het aanbod tippen.

De films worden aangeboden via online filmplatform Picl. Op Picl kunnen bezoekers – via hun eigen filmtheater – digitaal arthouse films en documentaires zien die nu draaien of die ze net hebben gemist. Het Radboudumc, LUX en Picl maken het nu ook mogelijk voor patiënten om hier via Blue Zone gebruik van te maken.

In de wereld komen vijf Blue Zones voor: gebieden waar de mensen een specifieke levensstijl en leefomgeving delen en waar ze langer leven. Het Radboudumc wil patiënten hetzelfde gevoel van zo’n Blue Zone bieden. Een fijn gevoel waarbij ze even hun zorgen vergeten. Het Radboudumc introduceerde daarom in 2019 het project Blue Zone, met ontspanningsactiviteiten en creatieve workshops voor patiënten en hun naasten. Deze activiteiten bieden hen afleiding en een moment van rust en ontspanning. Dankzij een subsidie van Fonds1999 kan het Radboudumc deze maand starten met het online activiteitenaanbod en het filmhuisbezoek.

Kijk op www.radboudumc.nl/bluezone-online voor meer informatie.

Dit vind je misschien ook leuk