Een nieuw biebseizoen vol verhalen

Vanaf september start het nieuwe programmaseizoen van de Bibliotheek Gelderland Zuid. Ook dit seizoen kan jong en oud weer in de bibliotheek terecht voor spannende, ontroerende en interessante verhalen. Zoals een kindercollege door YouTuber Teun Peters, de Boekenproeverij met leestips en demonstraties van nieuwe technieken.  

Kinderen die graag vloggen of YouTube-filmpjes maken, kunnen de kunst afkijken van de bekende YouTuber Teun Peters. Teun geeft op zondag 20 september van 11.00 tot 12.00 uur een kindercollege in Bibliotheek De Mariënburg. Hij vertelt hoe hij samen met Dylan Haegens begon met filmpjes maken, hoe deze steeds succesvoller werden en natuurlijk geeft hij heel veel goede tips. Het kindercollege is geschikt voor kinderen vanaf acht jaar. 

Leesinspiratie

Boekenliefhebbers die graag samen willen lezen en boeken bespreken, kunnen op dinsdag 8 september meedoen aan een speeddate-avond voor nieuwe leeskringen in Bibliotheek De Mariënburg. Lezers ontmoeten elkaar en krijgen tips over het opzetten van een leeskring. Om leesinspiratie op te doen, vindt op dinsdagavond 15 september de Boekenproeverij plaats in de stadsbibliotheek van Nijmegen. Een boekenpanel van bibliotheekmedewerkers en boekverkopers bespreken bijzondere pareltjes uit de boekenwereld. 

Demonstraties van nieuwe technieken

Vijftigplussers kunnen dit seizoen ook weer gratis Digi Demo 50+ demonstraties in de bieb bijwonen. Tijdens deze bijeenkomsten leren de deelnemers bijvoorbeeld hoe een robot, VR-bril of greenscreen werkt. Nieuw dit seizoen zijn Digi Demo’s over eHealth-hulpmiddelen en het programmeren van een robot. 

Programmaoverzicht

Meer informatie over het programma is te vinden in de nieuwe inspiratiebrochure ‘BiebZINnig’ of het nieuwe BIEBblad voor de jeugd. Deze zijn gratis verkrijgbaar in de bibliotheek. Kijk voor een overzicht van alle activiteiten en de kaartverkoop op www.obgz.nl/agenda. Bij alle activiteiten houdt de bibliotheek rekening met de voorschriften van het RIVM, zoals 1,5 meter afstand tussen de zitplaatsen. Daardoor zijn er per activiteit een beperkt aantal kaarten beschikbaar. De bibliotheek adviseert om op tijd kaarten te kopen om verzekerd te zijn van een plaats. 

Dit vind je misschien ook leuk