De zevende editie van InScience gaat online nog even door

Het fysieke festival van InScience - International Science Film Festival Nijmegen is zondag 14 november succesvol afgesloten in LUX Nijmegen, ondanks een afgeslankt programma. Een selectie van de beste wetenschapsfilms van het afgelopen jaar is t/m zondag 21 november nog online te bekijken via het InScience platform. Daarnaast organiseert InScience 'best-of'-edities in verschillende steden in Nederland onder de noemer InScience On Tour. 

''Het is ontzettend jammer dat we het randprogramma hebben moeten annuleren en veel van onze mooie programma's niet konden laten zien. Ondanks dat zijn we erg trots op wat we hebben neergezet en de enthousiaste reacties die we van onze bezoekers hebben gekregen! Gelukkig is deze zevende editie van InScience nog niet voorbij, want een deel van ons programma is nog een week online te zien via InScience Online en de komende maand door heel Nederland via InScience On Tour.'' - directeur Daisy van de Zande

InScience Online

Met InScience Online maakt het festival een deel van haar programma beschikbaar voor iedereen in Nederland. Op het online platform van InScience, dat het festival vorig jaar heeft laten ontwikkelen voor de eerste hybride editie, zijn de beste wetenschapsfilms van het afgelopen jaar te bekijken tegen een gereduceerd tarief van € 6 of een passe-partout van € 20. Daarnaast zijn er twee films exclusief online te zien.

InScience On Tour

Naast de hoofdlocatie Nijmegen organiseert InScience ook 'best of'-edities in andere steden in Nederland. InScience On Tour vindt dit jaar plaats van 15 november t/m 11 december. De programma’s in deze steden laten de beste films van het InScience programma zien met aanvullende nagesprekken en worden georganiseerd in samenwerking met universiteiten, hogescholen en lokale bioscopen. InScience On Tour vindt dit jaar plaats in:

Fysieke editie InScience in LUX

Het fysieke festival van InScience is zondag 14 november succesvol afgesloten in LUX Nijmegen, ondanks een afgeslankt programma. Naar aanleiding van de persconferentie op vrijdag 12 november heef de organisatie besloten om alle randprogrammering, waaronder onder andere talks en workshops, te annuleren. De organisatie kon met de harde eis van 1,5 meter de veiligheid van het team, de ruim 100 vrijwilligers en de sprekers niet garanderen binnen de fysieke ruimtes waar ze verblijft. Ondanks de geannuleerde randprogrammering, heeft het festival een succesvol weekend vol met filmvertoningen in de zalen van LUX Nijmegen en een expositie in de Mariënburgkapel achter de rug. 

Dit vind je misschien ook leuk...