Cultuureducatie weer mogelijk in Lindenberg

In de persconferentie op 14 januari j.l. is bekend gemaakt dat per direct cultuureducatie en kunst- en cultuurbeoefening mogen plaatsvinden. Dat betekent dat iedereen weer cursussen en lessen kan volgen in het Lindenberg Cultuurhuis.    

De eerste stap in het openen van de cultuursector is gezet; cultuureducatie en kunst- en cultuurbeoefening mag weer. Dat is goed nieuws voor alle cursisten, workshopdeelnemers, leerlingen en de kunstvakdocenten in de cultuureducatiesector. De cultuur-en kunstlessen in het onderwijs waren al mogelijk sinds 10 januari, bij het openen van de scholen. “We zijn opgelucht dat onze vakdocenten, die vaak werken in ZZP-verband, weer aan het werk kunnen”, zegt Teddy Vrijmoet, bestuurder van Lindenberg Cultuurhuis. “Voor onze cursisten, van jong tot oud, is het ook erg fijn dat het weer mag. Want van kunst- en cultuurbeoefening word je sterker en weerbaarder en dat is belangrijk voor je mentale en fysieke gezondheid. Je wordt niet alleen gezond door je spieren in de sportschool te trainen, maar ook tijdens je muziek-, dans- en zangles.” 

Theaters, musea, poppodia, evenementen en andere cultuurbranches zijn voorlopig nog gesloten.  Tijdens de volgende persconferentie wordt hopelijk duidelijk dat deze sectoren ook weer open mogen. Dan zouden ook de theatervoorstellingen van de Lindenberg weer plaats mogen vinden. 

Dit vind je misschien ook leuk...