
Groot succes Nimma Hacks: winnend team bestaat uit vrouwen van NXP
Op zaterdag 11 en zondag 12 december vond de tweede editie van Nimma Hacks plaats. Nimma Hacks is een 24 uur durende hackathon. Tijdens deze hackathon beten teams van verschillende achtergronden en opleidingsniveaus zich vast in een probleemstelling uit de lokale Health & Hightech sector.
De vraagstelling van dit jaar luidde: Hoe kunnen jongeren (met name vrouwen) in de regio Nijmegen gemotiveerd worden om een beroeps- of studiekeuze te maken in de richting van Health & Hightech en hoe kan het bedrijfsleven hier op korte termijn ook al van profiteren door de krapte in de arbeidsmarkt op te vangen?
Er waren vier prijzen te verdelen onder alle deelnemende teams. De prijsuitreiking vond plaats via het communicatieplatform waar alle teams digitaal aanwezig waren. De winnaars werden live verrast door een jurylid die de prijs uitreikte. Via een live verbinding op alle locaties konden alle andere teams meekijken.
Winnaars
Het team Women in NXP kwam met het beste idee: vrouwen die al werkzaam zijn in de Health en Hightech sector inzetten als rolmodellen en ambassadrices van de branche om zo via social media, events, projecten en partnerschappen nieuw (vrouwelijk) talent aan te trekken. Het team ging naar huis met 10.000 euro implementatiebudget om het idee daadwerkelijk in de praktijk te brengen én de Nimma Hacks ruilbokaal. De prijs werd uitgereikt door wethouder Monique Esselbrugge: “Ik vind het geweldig dat de deelnemers van het winnende team werkzaam zijn in de IT, terwijl ze zo’n diverse achtergrond en vooropleiding hebben, zoals een literatuurstudie. En dat deze vrouwen bij NXP zelf werken. Zij zijn de rolmodellen die we zo hard nodig hebben om te inspireren voor techniek te kiezen. Hierdoor is Nimma Hacks wat mij betreft een uitermate geslaagd evenement geweest!”
De tweede prijs ging naar team New Today. Jan van Raaij (StartUp Nijmegen) verraste hen met de prijs: een jaar lang gratis ondernemen bij StartUp Nijmegen. Dit damesteam bestaat uit HAN-studenten die de opleiding Commerciële Economie - Innovation volgen bij de HAN. Team Carecrackers kreeg de waardecheque voor een ballonvaart voor vier personen over de Novio Tech Campus uitgereikt door Alex Dorgelo (HAN) en tot slot won team IMC Weekendschool de pitch- en promovideo en een maand lang een werkplek bij Space A aangeboden door Kadans Science Partner. Deze prijs werd uitgereikt door Peter Stolk (Ampleon).
Zowel de organisatie als de deelnemers kijken terug op een succesvol evenement. Het idee van het winnende team wordt uitgevoerd, maar er zijn door de andere teams nog veel meer goede ideeën bedacht. Deze ideeën zijn van grote toegevoegde waarde voor de Nijmeegse Health en Hightech sector. De partners van Nimma Hacks zullen serieus naar alle inzendingen kijken, zodat alle kansen benut worden om mee jongeren te interesseren voor techniek.
Aftermovie
Accepteer cookies om deze content te zien.
Nimma Hacks is een initiatief van Gemeente Nijmegen en wordt mede mogelijk gemaakt door Ampleon, Byondis, CITC, Into Nijmegen, Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, Tech Gelderland, Novio Tech Campus, NXP, RadboudUMC, Radboud University, The Economic Board, Kadans Science Partner, Toerisme Veluwe Arnhem Nijmegen en StartUp Nijmegen.
Dit vind je misschien ook interessant...
-
Radboud wetenschappers ontwikkelen nieuw wiskundig model voor transfer learning in neurale netwerken
Radboud wetenschappers ontwikkelen nieuw wiskundig model voor transfer learning in neurale netwerkenAlessandro Ingrosso, onderzoeker aan het Donders Instituut, heeft met collega's van Italiaanse onderzoeksinstellingen een wiskundige methode ontwikkeld die het mogelijk maakt om de effectiviteit van transfer learning in neurale netwerken te voorspellen.
-
Internationale studie bewijst meest effectieve behandeling voor kinderen met hiv
Internationale studie bewijst meest effectieve behandeling voor kinderen met hivHet Radboudumc-onderzoek ‘Een wc-bril die meet in een poep en een scheet’ is de winnaar van de negende Klokhuis Wetenschapsprijs. Het winnende project is van technisch geneeskundige Lotte Hazeleger en MDL-arts Marjolijn Duijvestein.
Meer lezen over Internationale studie bewijst meest effectieve behandeling voor kinderen met hiv
-
Wat is het bewustzijn? Twee grootste theorieën blijken (deels) niet te kloppen
Wat is het bewustzijn? Twee grootste theorieën blijken (deels) niet te kloppenWetenschappers worden al eeuwenlang verdeeld door de vraag wat nou precies het bewustzijn is. De twee grootste theorieën zijn nu door een groep onderzoekers op de proef gesteld en blijken deels niet te kloppen.
Meer lezen over Wat is het bewustzijn? Twee grootste theorieën blijken (deels) niet te kloppen
-
Meer grip op uitstoot stikstof met nieuwe fotonische chiptechnologie van OnePlanet
Meer grip op uitstoot stikstof met nieuwe fotonische chiptechnologie van OnePlanetOnePlanet Research Center presenteerde in Nieuwspoort fotonische chiptechnologie voor continue, betaalbare stikstofmetingen, waardoor boeren hun uitstoot kunnen monitoren. Radboud Universiteit valideert de sensoren.
Meer lezen over Meer grip op uitstoot stikstof met nieuwe fotonische chiptechnologie van OnePlanet
-
Nieuwe benadering van leverkankerbehandeling
Nieuwe benadering van leverkankerbehandelingWereldwijd komen primaire levertumoren veel voor, maar slechts een klein deel is curatief te behandelen. Palliatieve radio-embolisatie (RE) heeft wisselend succes. Dankzij een TURBO-subsidie werken UT en Radboudumc aan verbetering.
Meer lezen over Nieuwe benadering van leverkankerbehandeling
-
Genezing in je armen: hoe bilihome de behandeling van geelzucht verandert
Genezing in je armen: hoe bilihome de behandeling van geelzucht verandertHet thuisbrengen van een pasgeborene is vaak een vreugdevol moment, maar neonatale geelzucht kan dit veranderen in een stressvolle periode. Bilihome biedt hier een oplossing met draagbare lichttherapie, waardoor baby's veilig thuis behandeld kunnen worden
Meer lezen over Genezing in je armen: hoe bilihome de behandeling van geelzucht verandert
-
De groene smoesjes van techbedrijven die het klimaatprobleem “oplossen”
De groene smoesjes van techbedrijven die het klimaatprobleem “oplossen”Mediawetenschapper Riemens stelt in haar proefschrift dat grote techbedrijven (zoals Google, Apple en Amazon) kritiek krijgen op hun milieu-impact, maar zich tegelijkertijd presenteren als de oplossing voor de klimaatcrisis.
Meer lezen over De groene smoesjes van techbedrijven die het klimaatprobleem “oplossen”
-
Kinderen met ernstige hartziekte hebben baat bij kankermedicijn
Kinderen met ernstige hartziekte hebben baat bij kankermedicijnKinderen met ernstige hartspierverdikking door het Noonan syndroom hebben baat bij het kankermedicijn trametinib, dat de verdikking vermindert. Zonder behandeling kan deze aandoening dodelijk zijn. Onderzoek, waaronder van het Radboudumc, toont dit aan.
Meer lezen over Kinderen met ernstige hartziekte hebben baat bij kankermedicijn
-
Het Donders Instituut: van molecuul, tot mens tot maatschappij
Het Donders Instituut: van molecuul, tot mens tot maatschappijHet Donders Instituut in Nijmegen is een toonaangevend onderzoekscentrum op het gebied van hersenen, cognitie en gedrag. Dirk-Jan Melssen en Femke Maij vertellen over de oprichting, kracht en het maatschappelijk belang van het Donders Instituut.
Meer lezen over Het Donders Instituut: van molecuul, tot mens tot maatschappij
-
Dit AI-model is zekerder over onzekerheid
Dit AI-model is zekerder over onzekerheidThom Badings ontwikkelde een nieuwe methode om de onvoorspelbaarheid van AI-systemen te voorspellen. Hij promoveert 27 maart aan de Radboud Universiteit.
-
Waarom de een gevoeliger is voor het ontwikkelen van PTSS-symptomen dan de ander
Waarom de een gevoeliger is voor het ontwikkelen van PTSS-symptomen dan de anderMensen met een actievere amygdala, een hersengebied dat dreiging verwerkt, lopen meer risico op PTSS na een trauma. Dit blijkt uit onderzoek onder politieagenten door neurowetenschapper Linda de Voogd en haar team aan de Radboud Universiteit.
Meer lezen over Waarom de een gevoeliger is voor het ontwikkelen van PTSS-symptomen dan de ander
-
Radboudumc-onderzoek wint Klokhuis Wetenschapsprijs
Radboudumc-onderzoek wint Klokhuis WetenschapsprijsHet Radboudumc-onderzoek ‘Een wc-bril die meet in een poep en een scheet’ is de winnaar van de negende Klokhuis Wetenschapsprijs. Het winnende project is van technisch geneeskundige Lotte Hazeleger en MDL-arts Marjolijn Duijvestein.
Meer lezen over Radboudumc-onderzoek wint Klokhuis Wetenschapsprijs
-
Nijmeegse startup haalt financiering op om therapieën voor ziekte van Parkinson te ontwikkelen
Nijmeegse startup haalt financiering op om therapieën voor ziekte van Parkinson te ontwikkelenMair Therapeutics is een biotech startup gericht op de ontwikkeling van behandelingen voor neurodegeneratieve aandoeningen zoals Parkinson. Dankzij een financiering kan het bedrijf verder investeren in onderzoek en ontwikkeling.
-
Hoe fruitvliegjes helpen bij opsporing afwijkend gen
Hoe fruitvliegjes helpen bij opsporing afwijkend genJaarlijks wordt op 28 februari aandacht gevraagd voor zeldzame aandoeningen, die voorkomen bij minder dan 1 op de 2.000 mensen. Het Radboudumc bundelt kennis en doet veel onderzoek naar deze ziekten, onder andere met behulp van fruitvliegjes.
Meer lezen over Hoe fruitvliegjes helpen bij opsporing afwijkend gen
-
Breinstimulatie op maat: neurowetenschappers in Nijmegen en Maastricht bundelen hun krachten
Breinstimulatie op maat: neurowetenschappers in Nijmegen en Maastricht bundelen hun krachtenRadboud Universiteit en Universiteit Maastricht bundelen krachten met AI-experts om een platform te creëren voor niet-invasieve, gepersonaliseerde breinstimulatie. Ze willen de mogelijkheden om hersenen bij te sturen aanzienlijk uitbreiden.
-
Beter Verwijs maakt leefstijlzorg eenvoudig beschikbaar voor iedereen
Beter Verwijs maakt leefstijlzorg eenvoudig beschikbaar voor iedereenNederland geeft veel geld uit aan de behandeling van ziektes, terwijl er relatief weinig naar preventie gaat. Rogier Verstralen wil deze balans verschuiven met Beter Verwijs.
Meer lezen over Beter Verwijs maakt leefstijlzorg eenvoudig beschikbaar voor iedereen
-
Hoe de stress van een WK-finale ervoor kan zorgen dat je als keeper beter reageert
Hoe de stress van een WK-finale ervoor kan zorgen dat je als keeper beter reageertBij iemand die onder stress staat, vindt er een sterkere communicatie plaats tussen het brein en de spieren, dan bij iemand die ontspannen is. Dat blijkt uit onderzoek van neurowetenschapper Yvonne Visser van de Radboud Universiteit.
Meer lezen over Hoe de stress van een WK-finale ervoor kan zorgen dat je als keeper beter reageert
-
Beknelde zenuw of scheefstand: AI vindt de oorzaak van lage rugpijn
Beknelde zenuw of scheefstand: AI vindt de oorzaak van lage rugpijnEen getrainde computer kan op een MRI-scan verschillende oorzaken van lage rugpijn opsporen. Deze technologie kan in de toekomst helpen bij de beslissing of een operatie bij rugpijn zinvol is of niet, blijkt uit het proefschrift van Jasper van der Graaf.
Meer lezen over Beknelde zenuw of scheefstand: AI vindt de oorzaak van lage rugpijn
-
Aidyn: leerprocessen ondersteunen met AI
Aidyn: leerprocessen ondersteunen met AIIA-tools zijn een veelbesproken onderwerp in het onderwijs. Joppe van der Schoot en Milo Kleijnjan van het educatieve AI-platform Aidyn maken grote stappen op dit gebied en gebruiken AI-taalmodellen om het leerproces van studenten te ondersteunen.
-
Hightech beeldvorming verbetert behandeling halsslagader-vernauwing na operatie
Hightech beeldvorming verbetert behandeling halsslagader-vernauwing na operatieJaarlijks ondergaan 3.000 Nederlanders een operatie om een vernauwing in de halsslagader te verhelpen. Deze ingreep kan echter leiden tot nieuwe vernauwingen. Het TURBO-programma doet hier onderzoek naar.
Meer lezen over Hightech beeldvorming verbetert behandeling halsslagader-vernauwing na operatie