
Contactloos betalen door enkel in de buurt te zijn
⌂ » Werk & ondernemen » Nijmegen innoveert
Geen tikkie meer sturen, maar gewoon even je telefoon richten op de telefoon van de ontvanger. ING en NXP Semiconductors hebben een methode ontwikkeld die het mogelijk maakt om op die manier geld naar elkaar over te maken.
NEAR
De nieuwe betaalmethode heet NEAR. Het is de eerste peer-to-peer betalingsapplicatie waarbij gebruikers niet op zoek hoeven naar elkaars gebruikersnaam, mailadres of telefoonnummer. Dat is handig wanneer je bijvoorbeeld met je smartphone iets op de rommelmarkt wil kopen of een restaurantrekening wil opsplitsen.
Vlakbij
Het werkt als volgt: in de ING bankieren-app selecteer je eerst de persoon die bij je in de buurt is die je wilt gaan betalen. Je ziet dan de ontvanger inclusief de afstand in de ING app. Dan tik je het bedrag in en bevestigt de transactie. Zowel betaler als ontvanger moeten wel NEAR op hun telefoon hebben. En beide telefoons moeten over de Ultra-Widebandtechnologie beschikken.
Ultra-wideband
ING en NXP werken samen met Samsung om de nieuwe betaalmethode geschikt te maken voor hun toestellen. De betalingsmethode wordt eerst in een interne pilot van ING en NXP verder getest in Nederland. Dat gebeurt in het derde kwartaal van dit jaar. Daarna wordt het verder uitgerold. Samsung toestellen hebben de UWB-technologie sinds de introductie van de Galaxy Note 20 Ultra. De Samsung-telefoons waarop NEAR kan worden gebruikt zijn naast de Galaxy Note 20 Ultra ook de Galaxy S21 Ultra en de Galaxy S22+ Ultra.
Nieuwe connectiviteit
“UWB-technologie opent een nieuwe wereld van connectiviteit. Een wereld waarin onze apparaten allemaal naadloos met elkaar kunnen communiceren in een open ecosysteem”, aldus JM Choi, Corporate Vice President en Head of Connectivity R&D Group bij Samsung Electronics. “Door nauw samen te werken met partners zoals ING en NXP, kunnen we nog meer consumenten toegang geven tot deze innovatieve technologie. Zo kunnen we het dagelijks leven van mensen makkelijker maken.”
Dit artikel verscheen eerder op Innovation Origins.
Dit vind je misschien ook interessant...
-
Nieuwe benadering van leverkankerbehandeling
Nieuwe benadering van leverkankerbehandelingWereldwijd komen primaire levertumoren veel voor, maar slechts een klein deel is curatief te behandelen. Palliatieve radio-embolisatie (RE) heeft wisselend succes. Dankzij een TURBO-subsidie werken UT en Radboudumc aan verbetering.
Meer lezen over Nieuwe benadering van leverkankerbehandeling
-
Genezing in je armen: hoe bilihome de behandeling van geelzucht verandert
Genezing in je armen: hoe bilihome de behandeling van geelzucht verandertHet thuisbrengen van een pasgeborene is vaak een vreugdevol moment, maar neonatale geelzucht kan dit veranderen in een stressvolle periode. Bilihome biedt hier een oplossing met draagbare lichttherapie, waardoor baby's veilig thuis behandeld kunnen worden
Meer lezen over Genezing in je armen: hoe bilihome de behandeling van geelzucht verandert
-
De groene smoesjes van techbedrijven die het klimaatprobleem “oplossen”
De groene smoesjes van techbedrijven die het klimaatprobleem “oplossen”Mediawetenschapper Riemens stelt in haar proefschrift dat grote techbedrijven (zoals Google, Apple en Amazon) kritiek krijgen op hun milieu-impact, maar zich tegelijkertijd presenteren als de oplossing voor de klimaatcrisis.
Meer lezen over De groene smoesjes van techbedrijven die het klimaatprobleem “oplossen”
-
Kinderen met ernstige hartziekte hebben baat bij kankermedicijn
Kinderen met ernstige hartziekte hebben baat bij kankermedicijnKinderen met ernstige hartspierverdikking door het Noonan syndroom hebben baat bij het kankermedicijn trametinib, dat de verdikking vermindert. Zonder behandeling kan deze aandoening dodelijk zijn. Onderzoek, waaronder van het Radboudumc, toont dit aan.
Meer lezen over Kinderen met ernstige hartziekte hebben baat bij kankermedicijn
-
Het Donders Instituut: van molecuul, tot mens tot maatschappij
Het Donders Instituut: van molecuul, tot mens tot maatschappijHet Donders Instituut in Nijmegen is een toonaangevend onderzoekscentrum op het gebied van hersenen, cognitie en gedrag. Dirk-Jan Melssen en Femke Maij vertellen over de oprichting, kracht en het maatschappelijk belang van het Donders Instituut.
Meer lezen over Het Donders Instituut: van molecuul, tot mens tot maatschappij
-
Dit AI-model is zekerder over onzekerheid
Dit AI-model is zekerder over onzekerheidThom Badings ontwikkelde een nieuwe methode om de onvoorspelbaarheid van AI-systemen te voorspellen. Hij promoveert 27 maart aan de Radboud Universiteit.
-
Waarom de een gevoeliger is voor het ontwikkelen van PTSS-symptomen dan de ander
Waarom de een gevoeliger is voor het ontwikkelen van PTSS-symptomen dan de anderMensen met een actievere amygdala, een hersengebied dat dreiging verwerkt, lopen meer risico op PTSS na een trauma. Dit blijkt uit onderzoek onder politieagenten door neurowetenschapper Linda de Voogd en haar team aan de Radboud Universiteit.
Meer lezen over Waarom de een gevoeliger is voor het ontwikkelen van PTSS-symptomen dan de ander
-
Radboudumc-onderzoek wint Klokhuis Wetenschapsprijs
Radboudumc-onderzoek wint Klokhuis WetenschapsprijsHet Radboudumc-onderzoek ‘Een wc-bril die meet in een poep en een scheet’ is de winnaar van de negende Klokhuis Wetenschapsprijs. Het winnende project is van technisch geneeskundige Lotte Hazeleger en MDL-arts Marjolijn Duijvestein.
Meer lezen over Radboudumc-onderzoek wint Klokhuis Wetenschapsprijs
-
Nijmeegse startup haalt financiering op om therapieën voor ziekte van Parkinson te ontwikkelen
Nijmeegse startup haalt financiering op om therapieën voor ziekte van Parkinson te ontwikkelenMair Therapeutics is een biotech startup gericht op de ontwikkeling van behandelingen voor neurodegeneratieve aandoeningen zoals Parkinson. Dankzij een financiering kan het bedrijf verder investeren in onderzoek en ontwikkeling.
-
Hoe fruitvliegjes helpen bij opsporing afwijkend gen
Hoe fruitvliegjes helpen bij opsporing afwijkend genJaarlijks wordt op 28 februari aandacht gevraagd voor zeldzame aandoeningen, die voorkomen bij minder dan 1 op de 2.000 mensen. Het Radboudumc bundelt kennis en doet veel onderzoek naar deze ziekten, onder andere met behulp van fruitvliegjes.
Meer lezen over Hoe fruitvliegjes helpen bij opsporing afwijkend gen
-
Breinstimulatie op maat: neurowetenschappers in Nijmegen en Maastricht bundelen hun krachten
Breinstimulatie op maat: neurowetenschappers in Nijmegen en Maastricht bundelen hun krachtenRadboud Universiteit en Universiteit Maastricht bundelen krachten met AI-experts om een platform te creëren voor niet-invasieve, gepersonaliseerde breinstimulatie. Ze willen de mogelijkheden om hersenen bij te sturen aanzienlijk uitbreiden.
-
Beter Verwijs maakt leefstijlzorg eenvoudig beschikbaar voor iedereen
Beter Verwijs maakt leefstijlzorg eenvoudig beschikbaar voor iedereenNederland geeft veel geld uit aan de behandeling van ziektes, terwijl er relatief weinig naar preventie gaat. Rogier Verstralen wil deze balans verschuiven met Beter Verwijs.
Meer lezen over Beter Verwijs maakt leefstijlzorg eenvoudig beschikbaar voor iedereen
-
Hoe de stress van een WK-finale ervoor kan zorgen dat je als keeper beter reageert
Hoe de stress van een WK-finale ervoor kan zorgen dat je als keeper beter reageertBij iemand die onder stress staat, vindt er een sterkere communicatie plaats tussen het brein en de spieren, dan bij iemand die ontspannen is. Dat blijkt uit onderzoek van neurowetenschapper Yvonne Visser van de Radboud Universiteit.
Meer lezen over Hoe de stress van een WK-finale ervoor kan zorgen dat je als keeper beter reageert
-
Beknelde zenuw of scheefstand: AI vindt de oorzaak van lage rugpijn
Beknelde zenuw of scheefstand: AI vindt de oorzaak van lage rugpijnEen getrainde computer kan op een MRI-scan verschillende oorzaken van lage rugpijn opsporen. Deze technologie kan in de toekomst helpen bij de beslissing of een operatie bij rugpijn zinvol is of niet, blijkt uit het proefschrift van Jasper van der Graaf.
Meer lezen over Beknelde zenuw of scheefstand: AI vindt de oorzaak van lage rugpijn
-
Aidyn: leerprocessen ondersteunen met AI
Aidyn: leerprocessen ondersteunen met AIIA-tools zijn een veelbesproken onderwerp in het onderwijs. Joppe van der Schoot en Milo Kleijnjan van het educatieve AI-platform Aidyn maken grote stappen op dit gebied en gebruiken AI-taalmodellen om het leerproces van studenten te ondersteunen.
-
Hightech beeldvorming verbetert behandeling halsslagader-vernauwing na operatie
Hightech beeldvorming verbetert behandeling halsslagader-vernauwing na operatieJaarlijks ondergaan 3.000 Nederlanders een operatie om een vernauwing in de halsslagader te verhelpen. Deze ingreep kan echter leiden tot nieuwe vernauwingen. Het TURBO-programma doet hier onderzoek naar.
Meer lezen over Hightech beeldvorming verbetert behandeling halsslagader-vernauwing na operatie
-
Meer dan 246.000 euro voor baanbrekend darmkankeronderzoek Radboudumc
Meer dan 246.000 euro voor baanbrekend darmkankeronderzoek RadboudumcHet slotconcert van Choir4Hope en Inspire2LiveChoir in Nijmegen was een groot succes. Meer dan 200 koorleden zongen onder leiding van Peter Overduin voor onderzoek naar darmkanker. De opbrengst van €246.500 is gedoneerd aan het Radboud Oncologie Fonds.
Meer lezen over Meer dan 246.000 euro voor baanbrekend darmkankeronderzoek Radboudumc
-
Grootste beweegonderzoek van Nederland van start
Grootste beweegonderzoek van Nederland van startDeze maand start project ActiveLIFE, het grootste beweegonderzoek van Nederland. Hierin worden de gezondheid en het beweeggedrag van 60.000 deelnemers onder de loep genomen, met als doel beweegadviezen op maat te maken.
Meer lezen over Grootste beweegonderzoek van Nederland van start
-
Noviotech Campus uitgeroepen tot Ambassadeursterrein van Werklandschappen van de Toekomst
Noviotech Campus uitgeroepen tot Ambassadeursterrein van Werklandschappen van de ToekomstNoviotech Campus is geselecteerd als ‘Ambassadeursterrein’ binnen Werklandschappen van de Toekomst en zet in op een groene, duurzame en inspirerende werkomgeving.
-
Medicijn propranolol vermindert trillen bij parkinson
Medicijn propranolol vermindert trillen bij parkinsonHet standaard medicijn levodopa werkt niet altijd tegen trillen bij parkinson, vooral niet in stresssituaties. Propranolol werkt dan wel, en geeft daarmee inzicht in de rol van het stresssysteem bij trillen.
Meer lezen over Medicijn propranolol vermindert trillen bij parkinson