Nijmeegse Winterweken in de Stevenskerk

Kom jij genieten van de swingende koren tijdens het open podium? Luister aandachtig naar de prachtige winterverhalen tijdens de speciale voorleessessies. Wordt een echte circusartiest, dans mee met ID Dance of versier een lampion en wandel mee met de lichtjesoptocht. Vergeet niet jouw wens in de 8 meter hoge wensenboom te hangen, want wie weet wordt jouw wens werkelijkheid!

Dansen in de kerk

Te gast op meerdere dagen; enthousiast ID Dance. Niet alleen de Funky jazz selecties van ID Dance komen laten zien wat ze huis hebben. Klassieke en moderne dans komen ook aan bod. Na een mooi, spetterend en hopelijk enthousiasmerend optreden is er een korte workshop waar je aan mee kan doen. Samen dansen, samen genieten! Daar staat ID Dance voor! Het optreden en de workshop zijn gratis toegankelijk. Je hoeft je niet vooraf aan te melden.  

Zondag 24 december en zondag 7 januari om 14.00, 15.00 en 16.00* uur. *(alleen 7 januari)
 

Verhalen in de kerk

Toe aan een rustpuntje? Tijdens de Nijmeegse Winterweken komen de voorlezers van Bibliotheek Gelderland Zuid je verwarmen met verhalen voor jong én oud. Meerdere dagen kun je in de Stevenskerk luisteren naar winterse avonturen vol dieren, sneeuw en fantasie. Hartverwarmende verhalen om lekker bij weg te dromen.

Zondag 24 december en zondag 7 januari om 14.30, 15:30 uur. Duur ca. 15 minuten per voorleessessie.

Circus in de kerk

Of je nu lenig bent of heel sterk, superverlegen of misschien wel een beetje een clown; voor iedereen is er wel een kunst die bij hem of haar past. Circus Factory is voor iedereen! Ga zelf aan de slag met de circusdocent. De workshop is geschikt voor kinderen van 4-12 jaar en betreft een inloopworkshop: je kan gewoon mee komen doen en hoeft je niet vooraf aan te melden. 

Zaterdag 23 december van 14.00 tot 17.00 uur. 

Knutselen in de kerk

Op woensdag 27 december vanaf 14.00 uur is er een speciale knutseltafel voor kinderen die een lampion willen versieren. Van alle lichtjes die verkocht worden, wordt de opbrengst gedoneerd aan het Amalia Kinderziekenhuis.

Loop jij ook de lichtjes optocht mee?

Woensdag 27 december van 14.00 tot 17.00 uur knutselen, 17:15 - 18.00 eerste looproute, 18:30 - 19:15 tweede looproute. 

 

NAAISTREEK Winter Booth

Op 6 januari kun je tijdens de Winterweken in de Stevenskerk jezelf in de picture zetten! In samenwerking met NAAISTREEK zal er een prachtige Photo Booth zijn om jou mooi vast te leggen. Daaraan voorafgaand kun je je laten opblitsen met glittertjes, schminck en attributen zodat je zo gaaf mogelijk op de foto kunt. 

Zaterdag 6 januari van 14.00 tot 17.00

 

Uitreiking Nijmeegse Winter Wensen

Op 7 januari worden ’s middags de winnaars bekend gemaakt in de Stevenskerk. Om 16.00 uur starten we de bekendmaking van de wenswinnaars. Zorg ervoor dat je erbij bent!

Zondag 7 januari 16.00

 

Nijmeegse Winterweken

Van 16 december t/m 7 januari vinden in Nijmegen de Nijmeegse Winterweken plaats. Een lichtsculpturenroute inclusief Romeinse quiz, straattheater, kinderprogramma in de Stevenskerk, een nieuwjaarsdip in een echt Romeins badhuis en een lichtjesoptocht met het Amalia Kinderziekenhuis; je vindt het allemaal in de binnenstad tijdens de Nijmeegse Winterweken. 

Lees meer