Fotoverslag: op weg naar een nieuw Museum het Valkhof

Museum Het Valkhof gaat verbouwen. Het pand wordt ingrijpend gerenoveerd en krijgt een toegankelijke uitstraling. Op donderdag 3 november gaf Hedwig Saam, directeur-bestuurder, het startsein voor deze bijzondere periode. Die dag stapten we mee de 'carrousel van de toekomst' in.

Op 3 november werd het museum omgetoverd tot een carrousel met in elke zaal een nieuwe verrassing. Genodigden konden zich laten meevoeren langs acrobatische heldhaftigheid, swingende performances en grote toekomstplannen.

  

Als gast maak je als eerste kennis met Museum Het Valkhof van 2025. Bijpraten met kunstenaars, Nijmeegse ondernemers en museummedewerkers onder het genot van bubbels, fingerfood of een zoete suikerspin hoorde daar natuurlijk bij.

Het pand wordt ingrijpend gerenoveerd en krijgt een toegankelijkere uitstraling. Ook de presentaties van de collecties worden vernieuwd. Vanaf 1 oktober sluit het museum daarom tijdelijk de deuren van het pand aan het Kelfkensbos voor bezoekers.

Vanaf 1 maart 2023 manifesteert het museum zich in het ABN AMRO gebouw. En in het voorjaar van 2025 opent het vernieuwde Museum Het Valkhof aan het Kelfkensbos.

Blijf op de hoogte van nieuws, verbouwingsplannen en activiteiten van Museum het Valkhof via www.museumhetvalkhof.nl

 

Fotografie: Eef van Bommel 

Dit vind je misschien ook leuk...