Vierdaagsefeesten tips van Teun Peters: Kids

Tijdens de Vierdaagsefeesten, van 15 t/m 21 juli, verandert heel Nijmegen in één groot festivalterrein. Op meer dan 40 podia treden ruim 1000 artiesten op. Keuzestress? Geen zorgen, wij helpen je een handje! Dit zijn dé tips van youtuber, cameraman en acteur Teun Peters voor het thema Kids. ​

Duizendpoot in de media

Teun Peters, de Nederlandse youtuber, cameraman en acteur, heeft een indrukwekkende carrière in de mediawereld. Na zijn havodiploma behaald te hebben op het Karel de Grote College, studeerde hij Audiovisuele Media aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. De meeste zullen hem kennen als de cameraman van het populaire YouTube-kanaal van Dylan Haegens.

Maar Teun is meer dan alleen een cameraman. Hij noemt zichzelf een “creatieve duizendpoot die zowel voor als achter de schermen actief is”. Een van zijn hoogtepunten was het spelen van de hoofdrol in de film De film van Dylan Haegens in 2018, waarin de kijker wordt meegenomen in een absurdistisch en fictief verhaal over hoe Dylan en zijn team video’s maakt.

 

Nijmegen is thuiskomen

Hoewel hij daarna in Utrecht heeft gestudeerd, heeft Nijmegen altijd een speciale plek in Teuns hart gehouden. “Het heeft iets betoverends. Als je terugkomt via de Waalbrug, en je ziet de Waalkade liggen, is dat toch een uniek gevoel van thuiskomen. Een stad als Nijmegen heb je nergens.” De jaarlijkse Vierdaagsefeesten maken Nijmegen extra bijzonder, vindt Teun. “Het samenzijn, de levendigheid en de gastvrijheid van de stad tijdens dit evenement zijn magisch,” zegt hij.  “Het heeft me zelfs geïnspireerd om ooit zelf mee te lopen.”

Nu hij vader is van een 2-jarige dochter, heeft Teun ook meer oog gekregen voor kinderprogrammering. “Het Vierdaagsefeesten-thema Kids heeft me positief verrast!” Dit zijn de tips van Teun:

1. Stadseiland STEK

“Net buiten de stad, maar absoluut de moeite waard,” zegt Teun over Stadseiland Stek, net over de Waalbrug. “Ik ontdekte dat stadseiland STEK dit jaar een geweldig programma heeft voor kinderen. Een drumcaravan, kinderdisco en workshops maken het een ideale plek voor jonge feestvierders.”

2. Speelkwartier  

De Waalkade is dé place to be volgens Teun. “Hier vind je activiteiten waar zowel volwassenen als kinderen hun innerlijke kind naar buiten kunnen laten komen.” Op Waalkade centraal kunnen kinderen lekker spelen op het Speelkwartier, met springkussens, bungee trampolines, een stormbaan en minigolf. “Ik zal me met mijn dochtertje goed kunnen vermaken!”

3. Kelfkensbos Festival

Op het Kelfensbos Festival kun je Arcade games spelen tijdens de Vierdaagsefeesten. “Als een fan van retro-games breng ik vaak tijd door in arcadehallen, zoals Planet Awesome in Nijmegen. Het avontuurlijke karakter met een stormbaan, klimtoren en racebaan in het Kelfensbos spreekt me enorm aan.”

4. Frenk de Slak

Bij het Valkhof Festival is er een unieke activiteit waar hiphop en theater samenkomen om kinderen hun eerste festivalervaring te geven. “Frenk de Slak is een creatie van rapper Phreako Rico, een bekende naam uit mijn eigen jeugd,” zegt Teun. “Samen met anderen heeft hij deze familievoorstelling gemaakt voor de allerjongste festivalbezoekers.”

Teun is zelf aan het werk zijn als cameraman tijdens de Vierdaagsefeesten, maar kijkt er ook enorm naar uit om te kunnen genieten van de feesten vanaf Stadseiland Stek. “Daar kan ik mijn dochtertje op een ontspannen manier kennis laten maken met de Vierdaagsefeesten.”

Meer informatie over het programma van de Vierdaagsefeesten vind je op www.vierdaagsefeesten.nl.