Vierdaagsefeesten tips van Merijn van Haren​: I Love Music

Tijdens de Vierdaagsefeesten, van 15 t/m 21 juli, verandert heel Nijmegen in één groot festivalterrein. Op meer dan 40 podia treden ruim 1000 artiesten op. Keuzestress? Geen zorgen, wij helpen je een handje! Dit zijn dé tips van leadzanger Merijn van Haren​ voor het thema I love music.

Je kent Merijn van Haren waarschijnlijk als de zanger van de Nijmeegse rockband Navarone. Al jaren treedt de band op tijdens de Vierdaagsefeesten, vaak zelfs iedere avond en op verschillende podia zoals Plein '44 en de Stevenskerk. Dit jaar speelt de band helaas niet. Zanger Merijn gaat namelijk voor de tweede keer zelf de Vierdaagse lopen. "Ik loop hem samen met mijn schoonvader die gelukkig veel loopervaring heeft waardoor ik me goed aan hem kan optrekken."

Ondanks dat Merijn zelf niet zoveel kan feesten dit jaar, heeft hij er erg veel zin in. "Het is zo'n bijzondere week in het jaar. Eer is altijd wel iets leuks te beleven en Nijmegen is voor heel even een echte wereldstad!" Dit zijn volgens hem dan ook de vijf beste tips voor het thema I love music. 

1. Het Valkhofpark 

In het Valkhof vind je tijdens de Vierdaagse het Valkhof Festival. Het leukste aan dit festival is volgens Merijn dat er veel onbekende artiesten spelen zoals opkomende bands of buitenlandse artiesten. Ook hangt er een goede sfeer. 

2. RAMKOT

Op zondag 16 juli om 21:30 speelt RAMKOT in het Valkhof Festival op de Arc stage. Naast de naam van een pittoresk dorpje in Nepal te zijn, is het vooral één van de meest beloftevolle jonge Belgische rockbands van het moment. In februari steltde band hun langverwachte debuutplaat voor. Met een indrukwekkende clubtour bewijst het Gentse trio dat hun stevige, maar dansbare muziek ook live moet ervaren worden.

 

3. Stadseiland Stek

"Stadseiland Stek is een fijne plek omdat het als een vakantieplekje voelt in Nijmegen. Hier kun je even ontsnappen aan de stad en genieten van het water." Op het eiland treden dan ook verschillende acts van het thema I love music op: FASKE, CLOUD CUKKOO en RUWHEL

4. Uitzwaaien van de lopers

Met een biertje in je hand de lopers uitzwaaien na het uitgaan: dit moet je sowieso een keer meemaken. Zo proef je namelijk de echte sfeer van de Vierdaagse. Hiervoor moet je natuurlijk wel wat langer opblijven. 

5. Stevenskerk

Ook de Stevenskerk is een mooie plek voor muziekale optredens met mooie akoestiek. Navarone heeft hier zelf ook vaker opgetreden. Dit jaar vind je hier de acts: LUWTEN x B.O.X, ELEPHANTAnneke van Giersbergen en SEF & HET EL SALVADOR ENSEMBLE. 

Meer informatie over het programma van de Vierdaagsefeesten vind je op www.vierdaagsefeesten.nl.