Vierdaagsefeesten tips van Simon Van Reijmersdal: Roze Woensdag

Tijdens de Vierdaagsefeesten, van 15 t/m 21 juli, verandert heel Nijmegen in één groot festivalterrein. Op meer dan 40 podia treden ruim 1000 artiesten op. Keuzestress? Geen zorgen, wij helpen je een handje! Dit zijn dé tips van Simon Van Reijmersdal, coordinator van KissKiss, voor het thema Roze Woensdag. 

Simon Van Reijmersdal (43) is al acht jaar coördinator van KissKiss, een groot queerfeest in Nijmegen. Daarvoor was hij sinds 16e vrijwilliger bij de organisatie. “Ik vind het zelf erg fijn om naar queerfeesten te gaan en daar is KissKiss echt de beste plek voor.”

Ook is hij erg dankbaar voor het feit dat er zoveel mooie organisaties zijn in Nijmegen die zich inzetten voor de LHBTQ+-community. “Achter al deze events zitten mensen die zich het hele jaar inzetten. Dat laat zien wat voor mooie en inclusieve stad Nijmegen is.” 

Dit jaar staat KissKiss voor het eerst met eigen podia op de Vierdaagsefeesten, Op Roze Woensdag hebben zij dan ook twee podia op het Kelfkensbos Festival waar de hele dag allerlei fijne events plaatsvinden. Simon geeft de vijf beste tips:

 

1. LLL: Lekker Lesbisch Lamineren

Kom op 16 juni van 18:00 tot 19:30 lekker dansen bij de tweede stage van KissKiss. Dit feestje heeft een eigen vibe met eigen achterban. Er wordt heerlijke pottenrock gedraaid. 

2. The House of Heels

The House of Heels is een draghouse waar je op Roze Woensdag tussen 15.00 en 18.00 je beste drag skills kan laten zien. Lipsync, looks en kunst: alles kan. Mensen die willen deelnemen worden geholpen met hun make-up en looks voordat ze het podium opgaan.

 

3. Q-queerparty 

Van 19:30 tot 21:30 dans je bij de Botsauto stage op de heerlijke tunes van Cheff Solo. De Q-queerparty is een initiatief van de steden Nijmegen en Arnhem samen en er hangt altijd een positieve Vibe. 

4. Ma'MaQueen

De performances van Ma'MaQueen op de mainstage laat je zien hoe je jezelf moet zijn. Het laat zien waar de Queer community voor staat. 

 

5. Heisa Jynx

Op de Main Stage vind je van 23:00 tot 0:30 DJ Heisa Jynx: een grote naam in de muziekwereld die zich inzet voor de queercommunity. Hier kun je heerlijk dansen op fijne tunes. “Het is een uitstapje om uitbundig jezelf te zijn”, zegt Simon.

Meer informatie over het programma van de Vierdaagsefeesten vind je op www.vierdaagsefeesten.nl.