November: de films van de maand

Hier zijn ze: de filmtips van november. Waan je in de schilderachtige landschappen van Yorkshire, duik als een detective in de straten van Iran of laat je ontroeren door dierbare jeugdvriendschappen. En dat allemaal vanuit je luie bioscoopstoel!

1. Close 

Locatie: LUX Nijmegen
Samenvatting: Leo en Remi, 13, zijn onafscheidelijke vrienden zo lang ze zich kunnen herinneren. Toch lijkt een ogenschijnlijk onschuldige gebeurtenis genoeg om hen uit elkaar te drijven. Lukas Dhont maakt met Close een tedere en aangrijpende film over vriendschap en verantwoordelijkheid, bekroond met de prestigieuze Grand Prix van het Film Festival Cannes 2022.

 

2. Black Panther: Wakanda Forever

Locatie: Vue Nijmegen Walstraat
Samenvatting: In Marvel Studios’ Black Panther: Wakanda Forever, strijden koningin Ramonda, Shuri, M'Baku, Okoye en de Dora Milaje na de dood van Koning T’Challa om hun koninkrijk te beschermen tegen bemoeizuchtige wereldmachten en samen een nieuwe koers voor het koninkrijk Wakanda te bepalen.

 

3. Holy Spider

Locatie: LUX Nijmegen
Samenvatting: Journalist Rahimi arriveert in Mashhad, Iran. Hier gaat ze onderzoek doen naar een reeks moorden, maar ontdekt al snel dat ze als vrouw haar plaats dient te kennen. Terwijl de moordenaar nieuwe slachtoffers maakt, neemt Rahimi steeds grotere risico’s om toch achter de identiteit van de ‘spider killer’ te komen. Een onconventionele thriller gebaseerd op het waargebeurde verhaal.

 

4. Emily

Locatie: Pathé Nijmegen
Samenvatting: Emily is een modern Brits kostuumdrama geïnspireerd op het mysterieuze leven van Emily Brontë, een van de meest beroemde en provocerende schrijfsters uit de geschiedenis. Emily voert je mee met een topcast, schitterende cinematografie, sluimerende liefde en het prachtige landschap van Yorkshire.

 

5. Nelly Rapp

Locatie: LUX Nijmegen
Samenvatting: Wanner de stoere en eigenzinnige Nelly erachter komt dat haar oom monsters opspoort, wil ze niets anders dan zelf ook monster agent worden. Nelly Rapp is een griezelige en grappige bioscoopfilm om met het hele gezin van te genieten.

 

Filmspecial: IDFA 2022

International Documentary Filmfestival Amsterdam, oftewel IDFA, komt er weer aan! Bij LUX kun je op zondag 27 november terecht voor zes nieuwe documentairefilms: Merkel, All That Breathes, Geographies of Solitude, My Imaginary Country, Look What You Made me Do, All the Beauty and the Bloodshed (winnaar van Filmfestival Venetië).

Lees meer