November: 4 films waar je warm van wordt

Nu de temperaturen beginnen te dalen en de feestdagen langzaam in zicht komen, is het tijd om de warmte op te zoeken. Neem plaats in die heerlijke bioscoopstoelen en kom in de stemming met deze vier films in november.

1. Spencer

Locatie: LUX

Samenvatting: Spencer speelt zich af tijdens deze cruciale kerstdagen in de vroege jaren '90 waarin prinses Diana besluit dat haar liefdeloze huwelijk met prins Charles niet werkt. Ze zal moeten afwijken van het pad dat voor haar was uitgestippeld als toekomstige koningin. Spencer is een verbeelding van wat er gebeurd zou kunnen zijn tijdens die paar noodlottige dagen.

2. Encanto

Locatie: Pathé Nijmegen en Vue Walstraat

Samenvatting: Walt Disney Animation Studios’ Encanto is het verhaal van een buitengewone familie, Mardigal, die in een magisch huis woont dat verscholen ligt in de bergen van Colombia. Dit huis staat in een levendige stad, op een wonderbaarlijke en kleurrijke plek genaamd Encanto. De film wordt geregisseerd door Byron Howard (Zootopia, Tangled) en Jared Bush (co-regisseur van Zootopia) en is vanaf 24 november te zien bij Vue Nijmegen Walstraat of Pathé Nijmegen!

3. The Voice of Love 

Locatie: LUX

Samenvatting: The Voice of Love is een ode aan Céline Dion: regisseur en actrice Valérie Lemercier liet zich inspireren door het leven en de liefde van de Canadese superster. De film laat met humor en warmte zien hoe het meisje uit Quebec, via het Eurovisie Songfestival, Titanic, Las Vegas en die ene grote liefde, uitgroeit tot de één van de grootste sterren ter wereld.

4. Mijn vader is een saucisse

Locatie: LUX

Samenvatting: In Mijn vader is een saucisse is de twaalfjarige Zoë beste maatjes met haar vader. Wanneer hij in een bevlieging zijn baan als bankier opgeeft en besluit professioneel acteur te worden, komt het tot een ruzie tussen haar ouders. Zoë heeft als enige vertrouwen in het plan van haar vader en wil hem helpen zijn doel te bereiken. Het disfunctionele gezin wordt ruw wakker geschud in dit verhaal vol vaart, droge humor, absurdistische situaties en ook ruimte voor serieuze emoties.

Meer film?

Wil je nog meer films zien in november? Tijdens InScience International Science Film Festival kun je van 10 t/m 14 november genieten van wetenschapsfilms in het thema ‘Lust for Life’. Bekijk hier het programma. Verder gaat vanaf 24 november IDFA (International Documentary Film Festival Amsterdam) weer van start bij LUX. Het programma hiervoor wordt op 2 november bekend gemaakt.

 

Dit vind je misschien ook leuk...