Nieuws voor de nacht: Juni

Het Nieuws van de Nacht van juni has arrived! Ook deze maand belichten we een reeks aan mogelijkheden, tips en evenementen die creatives, cultuur ondernemers en organisatoren uit de nacht kunnen versterken. Van subsidiemogelijkheden tot juridisch advies: er wordt veel moois aangeboden om je verder te helpen. 

#1 Subsidie spreekuur @ Gemeente Nijmegen

De lhbtiq+ subsidieronde van de gemeente is weer open! Een mooie kans voor Queer makers, cultureel ondernemers of evenementenorganisatoren. Nog geen of weinig ervaring met subsidieaanvragen? Op donderdag 6 juni van 19.00u tot 20.30u kun je in het Roze Huis terecht met al je vragen over het aanvragen van subsidie in deze lhbtiq+ subsidieronde. Een mooi idee is al voldoende om even langs te gaan. Ze denken graag met je mee! De subsidieronde loopt van 17 mei t/m 17 juni. 

Wanneer: 6 t/m 17 juni
Waar: Roze Huis
Meer informatie

lhbtiqasubsidie.jpg

 

#2 Muzikantencafe @ De Basis

Muzikantencafé is dé dinsdagavond voor Nijmeegse muzikanten, artiesten en professionals in spé om kennis op te doen en te delen. Bij elke editie nodigt Schuum in het café van De Basis een andere expert uit die je alles kan vertellen over een specifiek aspect van de muziekscene. Elke editie staat in het teken van een ander thema, dit keer: het versterken van je band met je fans en het genereren van extra inkomsten met behulp van merchandise. 

Wanneer: Dinsdag 11 juni
Waar: De Basis
Meer informatie

#3 Juridish spreekuur @ De Basis

Wat zijn eigenlijk je rechten als artiest, maker of cultureel ondernemer? En welke mogelijkheden heb je als die rechten worden geschonden? Bij wie of welke loketten kun je aankloppen? Tijdens het juridisch spreekuur denkt de adviseur van de Cultuur Academy met je mee.

Wanneer: Dinsdag 18 juni
Waar: De Basis
Meer informatie

#4 Stadsdebat Nijmeegse nachtvisie @ Vasim

Tijdens het Stadsdebat op 1 juli gaan we in gesprek over de toekomst van de nachtcultuur in Nijmegen. Het Stadsdebat is dé gelegenheid om mee te praten voor iedereen die betrokken is bij of interesse heeft in nachtcultuur. Het gaat over talentontwikkeling, ondernemerschap, sociale cohesie, gezondheid, jongerencultuur, middelengebruik, toerisme, veiligheid, kunst, cultuur en evenementen

Wat is nachtcultuur? Wat is de betekenis en waarde van nachtcultuur voor Nijmegen? Wat kan er anders of beter? Waar loopt het moeizaam en waar liggen kansen? Tijdens het debat verkennen we wat er nodig is om de Nijmeegse nacht te versterken en verdiepen.

Wanneer: Maandag 1 juli
Waar: Vasim
Meer informatie

stadsdebat socials beeld algemeen (Instagram-bericht) (3).png wordt weergegeven

Wil je iets aanraden aan andere Nijmegenaren? Laat het weten via info@nachtburgemeesternijmegen.nl en krijg een plekje in de maandelijkse ‘Nachttips van de Nachtburgemeester’!

Dit vind je misschien ook leuk...