Naar buiten met de kinderen

Nu het buiten kouder wordt en het vaker regent, zijn de momenten dat je naar buiten kunt met de kinderen schaars. Een frisse neus halen is wel zo gezond en leuk! Daarom hier wat leuke tips om samen met je kinderen te doen!

Spelen in een speeltuin

In de grootste speeltuin van Nijmegen, de Leemkuil, kun je avontuurlijk spelen in de bossen! Ze hebben schommels, wippen, klimtoestellen, glijbanen, een skelterbaan, een treintje op echte rails en nog veel meer! 

Of ga naar Brakkefort, een overzichtelijke buitenspeeltuin in de wijk Brakkenstein. Het leuke aan Brakkefort is dat ze veel zand en waterspeelplekken hebben. Een fijne speeltuin als het zonnetje schijnt. 

Bij de speeltuinen gelden dezelfde maatregelen: het is verplicht om voorafgaand aan je bezoek online een tijdsblok (10.00-13.00 uur of 14.00-17.00 uur) te reserveren, bezoek de speeltuin alleen met je eigen huishouden en je mag alleen naar de speeltuin als iedereen in je gezelschap klachtenvrij is. 

Ga naar diertjes kijken

Zijn je kinderen dierenliefhebbers? Neem dan een bezoek aan het Kronenburgerpark, want daar heb je leuke diertjes. Of ga met de kids richting Goffertpark naar de kinderboerderij. Hier zijn heel veel diertjes zoals schapen, pauwen, varkens, konijnen, paarden en nog veel meer! Bekijk de site van de kinderboederij welke maatregelen zij hanteren. 

Wandel door het bos

Is het droog met kans op neerdwarrelde herfstbladeren? Dan is het perfect weer om het bos in te duiken. Trek allemaal een warme jas aan en ga op zoek naar paddenstoelen, eikeltjes en kastanjes. Wij hebben voor jou 4 mooie herfstwandelingen nét buiten Nijmegen.

Struin door de natuur en stad

Ga richting de ooijpolder en struin langs de Waal. Spot wilde paarden en galloway runderen! Of wandel samen met de kids onze Nijmeegse ommetjes, leuk en leerzaam! Zo ontdek je dat er een schuilkelder verstopt zit onder het viaduct bij de Graafseweg.

Doe een speurtocht door de stad

Leer nog meer van Nijmegen kennen en doe een speurtocht door de stad. De route brengt je langs projecten in Nijmegen die iets met Europa te maken hebben. Los tijdens de speurtocht verschillende puzzels op! Heb je alle antwoorden goed? Dan kun je een leuk prijsje ophalen bij de stadswinkel. De speurtocht is gratis te verkrijgen bij de VVV in Nijmegen en geschikt voor kinderen van 9 tot 12 jaar. 

Toch liever binnen?

Na al het buitenspelen wil je soms ook een leuke binnenactiviteit doen met de kinderen, daarom hier: 8x leuke uitjes in Nijmegen als het regent. Blijf je liever helemaal met de kinderen thuis? En weet je ze naar enkele dagen niet meer te vermaken?  Wij geven jou 9 leuke tips!

Dit vind je misschien ook leuk