Tips: wat doen met kinderen thuis?

Inmiddels zijn er vergaande maatregelen getroffen om de verspreiding van het coronavirus te beperken. Dit betekent dat je zoveel mogelijk thuis moet blijven. Ben jij veel met de kinderen thuis? En weet je na enkele dagen ze niet meer te vermaken? Wij geven jou 9 leuke tips!

Heb je een tip? Mail onze redactie.

1. Luister naar een boek

Je kunt nu niet meer samen neuzen in de bibliotheek. En dan moet je zoeken naar alternatieven... gelukkig heeft De Bibliotheek online extra luisterboeken beschikbaar gesteld, voor zowel leden als niet-leden. Dus je kunt leuke boeken uitzoeken om samen naar te luisteren. Je downloadt de boeken hier

2. Maak een thuisbioscoop

Sluit je chromecast aan en ga naar Picl.nl. Want via Picl maak jij je eigen thuisbioscoop met je kinderen, zonder abonnement. Wij hebben drie leuke familiefilms gevonden: 

Dus pak de popcorn en ga zitten op de bank.

3. Zet de koksmuts op

Altijd leuk om samen de keuken in te gaan. Je kunt van alles maken... koekjes, muffins, taarten etc. Op zoek naar ideeën? Klik hier

4. Fotoshoot

Doe een fotoshoot met de kids. Kies uit gewone kleding, themakleding of pak de hele verkleedkist erbij. Zet niet alleen de kinderen op de foto maar ook jezelf! Hoe gekker hoe beter!

5. Recyclen maar...

Knutselen dat is altijd een goed idee, maar dan net iets anders! Pak alle knutselspullen en items die je kunt recyclen zoals wc-rollen, potjes, kartonnen dozen, melkpakken etc. en maak er iets anders van! Wij hebben hier alvast een aantal leuke ideeën:

6. Maak je eigen gelukssteen 

In deze tijd kunnen we allemaal een beetje geluk gebruiken. Ga naar buiten en laat de kinderen zoeken naar een mooie grote steen, dit wordt hun gelukssteen. Pak alle schilderspullen, stickers, plaktatoeages en versier de geluksstenen!

7. Maak kaartjes voor eenzame ouderen

Veel ouderen zitten nu in het verzorgingstehuis zonder bezoek. En wat is nu leuker voor hen om een kaartje te ontvangen? Het is een leuke bezigheid met  kinderen en zorgt voor een lach bij eenzame ouderen!

 

8. Restaurant aan huis

Horecagelegenheden hebben hun deuren moeten sluiten, maar je kunt nog wel eten bestellen bij een Nijmeegs restaurant! Dus doe de kinderen wat leuks aan, dek de tafel mooi, steek kaarsjes aan en bestel wat lekkers. Nu heb je het gevoel van een restaurant, maar dan thuis! 

Dit vind je misschien ook leuk