Laatste weekend: Modellenfabriek in Expo Bart

Expo Bart opende op 5 juni de deuren weer! Na ruim tien weken gesloten te zijn geweest konden ze niet wachten om het werk van Johannes Langkamp alsnog aan publiek te laten zien. De expositie Modellenfabriek is daarom verlengd en vanaf 5 juni t/m 28 juni wekelijks te bezoeken op vrijdag, zaterdag en zondag tussen 12:00 en 17:00. Wees er dus snel bij, want de Modellenfabriek is alleen dit weekend nog te zien. Fotograaf Edwin Smits ging langs om deze bijzondere expositie vast te leggen.

De afgelopen maanden maakte Johannes elke week één model: een ruimtelijke schets die hem de mogelijkheid geeft om zonder concessies te experimenteren. De modellen geven een persoonlijke inkijk in zijn gedachtegang en zienswijze. ''Het kleine formaat van deze modellen laat uitproberen en falen toe. Werkt het niet? Door naar het volgende. Ook de mislukkingen dragen bij aan nieuwe, betere ideeën. Ze komen echt van mijn hand, gemaakt aan mijn tafel.'' aldus Johannes. Gedreven door nieuwsgierigheid zoekt hij de grenzen van het voorstellingsvermogen op. Meer info over de expo vind je hier.

Rondleiding door Johannes

Op zondag 28 juni is Johannes aanwezig en neemt hij publiek graag mee op tour door de expositie waarbij hij je meer vertelt over de totstandkoming van zijn werk. Reserveren is niet nodig.

Maatregelen coronavirus

Door een aantal maatregelen te treffen zorgen wij ervoor een bezoek aan Expo Bart corona-proof is. Er mogen maximaal 6 personen tegelijkertijd binnen zijn. Als het vol is, vragen we de bezoeker om even buiten te wachten. Omdat de expositie van Johannes interactief is krijgt publiek handschoentjes waarmee de modellen bedient kunnen worden.

Over Expo Bart:

Vanaf 2020 is Galerie Bart Nijmegen door gegaan onder de naam Expo Bart. Van galerie naar een projectruimte waar we kunstenaars de ruimte geven en uitdagen om terplekke werk te maken, te experimenteren en nieuwe ontmoetingen aan te gaan met collega kunstenaars, artiesten, disciplines en publiek. 

Volg FacebookInstagram en de website voor hun actuele informatie.

Fotografie en videografie: Edwin Smits

Dit vind je misschien ook leuk