Mei: de films van de maand

Deze maand barst weer van de goede films. Of je nu op zoek bent naar een futuristische film waarin robots net mensen zijn, een Marvel-film over een van de vreemdste superhelden of gewoon een hilarische familiefilm die ook nog eens spannend is: je vindt het allemaal in Nijmegen. Dit zijn onze filmtips voor mei!

1. Ich bin Dein Mensch

Locatie: LUX Nijmegen

Samenvatting: De wetenschapper Alma is werkzaam bij het vooraanstaande Pergamon Museum in Berlijn. Aangezien ze haar eigen onderzoek wil financieren, besluit ze deel te nemen aan een bijzondere studie. Ze zal samenleven met een robot die een menselijk uiterlijk draagt en die aangepast is aan haar karakter en noden.

2. Doctor Strange In The Multiverse Of Madness

Locatie: Vue Nijmegen Walstraat

Samenvatting: Met hulp van bekende en nieuwe helden verkent Doctor Strange de gevaarlijke realiteiten en uithoeken van de Multiverse en neemt hij het op tegen een mysterieuze, nieuwe vijand. In Marvel Studios' nieuwste blockbuster onthult het MCU de Multiverse en verlegt het zijn grenzen verder dan ooit tevoren.

3. Lunana, A Yak in the Classroom

Locatie:LUX Nijmegen

Samenvatting: Ugyen is een jonge leraar in het moderne Bhutan. Als een terechtwijzing sturen zijn superieuren hem naar de meest afgelegen school ter wereld, in een ijzig Himalayadorp genaamd Lunana. Hij wordt verbannen uit zijn verwesterde comfort na een zware achtdaagse trektocht om er te komen, waar hij voor de zware taak staat om de dorpskinderen les te geven zonder middelen.

4. De Foute Jongens (junior)

Locatie: LUX Nijmegen

Samenvatting: Het beruchte team van de Foute Jongens bestaat uit vijf vrienden: charmante zakkenroller Mr. Wolf, doorgewinterde kluizenkraker Mr. Snake, koele meester in vermommingen Mr. Shark, krachtpatser met een kort lontje Mr. Piranha en de scherpe ervaren hacker Ms. Tarantula, alias "Webs." Na jarenlang ontelbare roofovervallen te hebben gepleegd, worden de meest gezochte criminelen toch een keer gepakt.

Filmspecials

Krijg je geen genoeg van film deze maand? LUX Nijmegen heeft ook een aantal filmspecials in de planning!

1. Laurent Garnier: Off the Record

Laurent Garnier: Off the Record is een verkenning van het leven van Laurent Garnier, een van de grootvaders van de housemuziek. Kijk mee naar zijn opkomst binnen de muziekwereld van de jaren 80 tot nu. Op woensdag 25 mei is er na afloop van de film een nagesprek met Darko Esser.

2. Mothering Sunday

Je moeder verwennen met een film op moederdag? Mothering Sunday is een intrigerend en eigentijds Brits drama rond Jane Fairchild, het dienstmeisje van een aristocratische familie, dat zich tot gelauwerd schrijfster ontwikkelt.