Maart: de films van de maand

De Oscars komen langzaam in zicht. Niet voor niets staan er daarom heel wat Oscar-waardige films in de planning, maar natuurlijk ook klassieke blockbusters die je niet wilt missen. Dit is je kans om de beste films in de bios te zien! Wil je niets missen? Dit zijn de filmtips van deze maand.

1. The Best of IDFA on Tour 2021 

Locatie: LUX
Samenvatting: Vier prijswinnende films die door de jury’s van IDFA 2021 zijn bekroond, zijn nu te zien bij LUX Nijmegen: The Best of IDFA on tour. Een uniek programma met films die je kijk op de wereld zullen veranderen. In marathonvorm kijk je vanaf ’s middags maar liefst vier films achter elkaar. Zin in een middagje documentaires kijken? Dan is dit je dag!

2. Nightmare Alley

Locatie: Vue Nijmegen Walstraat
Samenvatting: Wanneer de charismatische maar onfortuinlijke Stanton Carlisle (Bradley Cooper) bevriend raakt met de helderziende Zeena tijdens eens rondreizende kermis, begint eindelijk zijn weg naar succes. Met de hulp van een mysterieuze psychiater (Cate Blanchett) smeed hij een complot om een gevaarlijke zakenman op te lichten. Zit jij al op het puntje van je stoel?

3. Drive my car (v.a. 24 maart)

Locatie: LUX
Samenvatting: De nog rouwende Kafuku besluit het aanbod om een toneelstuk te regisseren in Hiroshima te accepteren. Zijn nieuwe werkgever heeft voor hem de perfect rijdende, maar zeer bescheiden chauffeuse Misaki klaarstaan om hem tijdens zijn verblijf daar te vervoeren. Terwijl ze samen al rijdend tijd doorbrengen en elkaar steeds beter leren kennen, confronteert Kafuku het mysterie rondom zijn vrouw dat hem nog steeds achtervolgt. Drive my Car is genomineerd is voor vier Oscars (Beste Film, Beste Internationale Film, Beste Regie en Beste Scenario).

4. The Batman

Locatie: Pathé Nijmegen
Samenvatting: Twee jaar lang heeft Bruce Wayne (Robert Pattinson) de straten van Gotham City bewaakt als de Batman. Hij is een schrikbeeld voor criminelen geworden en heeft zo de duistere kant van de stad leren kennen. Als een moordenaar het op sadistische wijze gemunt heeft op de elite van Gotham, leidt een spoor van cryptische aanwijzingen ‘World’s Greatest Detective’ naar de onderwereld, waar hij in contact komt met Selina Kyle/Catwoman (Zoë Kravitz). De klassieker die niet teleurstelt!

5. De beste verjaardag ooit

Locatie: LUX
Samenvatting: Kareltje het konijn zit altijd boordevol ideeën en speelt graag met zijn beste vriendjes. Zijn ouders houden veel van hem en hij is gewend alle aandacht te krijgen. Maar dat verandert wanneer zijn zusje Klara wordt geboren.