Juli: de films van de maand

Nu de zomer in volle bloei is, kan het soms wel lekker zijn om af te koelen in het donkere comfort van de bioscoopzaal. Heb jij zin om je mee te laten slepen door de mooiste films van deze maand? Hier zijn onze tips!

1. Incroyable mais vrai

Locatie: LUX Nijmegen
Samenvatting: Wanneer Alain en Marie een huis in een rustige buitenwijk bezichtigen geeft de makelaar alvast een waarschuwing: het luik in de kelder zal hun leven compleet veranderen. Dat is niets te veel gezegd: na hun eerste ervaring in de kelder besluiten ze direct het huis te kopen. Want wat er achter het luik in de kelder gebeurt is ongelooflijk maar waar...

2. Thor: Love and Thunder

Locatie: Pathé Nijmegen
Samenvatting: Thor gaat op een reis zoals hij nog nooit eerder heeft meegemaakt. Het is namelijk een zoektocht naar innerlijke vrede, maar zijn pensionering wordt onbeschaamd onderbroken door een moordenaar van galactisch formaat. Een must-watch!

3. The Innocents

Locatie: LUX Nijmegen
Samenvatting: The Innocents is een gedurfde horrorfilm van de Noorse The Worst Person in the World-coscenarist Eskil Vogt over kinderen die superkrachten ontwikkelen, die ze al dan niet gebruiken om hun primaire instincten te bevredigen. Zin om te griezelen?

4. Zwanger & co

Locatie: Vue Nijmegen
Samenvatting: Hoeveel familieleden passen er op één roze wolk? Als verloskundige weet Merel dat ze niet eindeloos kan wachten met haar kinderwens, alleen de perfecte man is nog nergens te bekennen. Ze besluit om voor het single moederschap te gaan, maar net als de test een plusje, is daar opeens de charmante ambulancebroeder Luuk die haar leven op zijn kop zet.

5. Knor (junior)

Locatie: LUX Nijmegen
Samenvatting: Van haar opa uit Amerika krijgt Babs een heel speciaal cadeau voor haar negende verjaardag, het varkentje Knor. De ouders van Babs zijn niet zo blij met Knor. Alleen op voorwaarde dat Knor een puppycursus volgt, mag Babs hem houden. Maar dan blijkt opa stiekem andere plannen te hebben met Knor.

Filmspecial 

Speciaal voor de vierdaagse heeft LUX Nijmegen een Vierdaagseprogramma samengesteld. Strijk neer op het Mariënburgplein, een oase van rust. Geniet van heerlijke drankjes en lekkers van Café LUX of neem deel aan een van de programma’s. Ook wordt de film Human Nature, helemaal in het thema van de Vierdaagse, vertoond. De film gaat over de Nederlandse Sophie die besluit haar drukke leven achter te laten om te gaan hiken door het arctische gebied van Noorwegen. Na afloop van de film is er een nagesprek met de makers van de film, die zelf de loodzware hike liepen om de film te kunnen maken.

Lees meer