Interview: Ellis Moesker van De Schoenfabriek over de Blije Bubbel

| Amy Ruiters

Je huiskamer vullen met optimisme, fun, een blij gevoel en van alles wat WEL mag! Dat is waar de Blije Bubbel, een initiatief van de Schoenfabriek, bij wenst te helpen. Begin februari gingen ze van start nu een maandje verder vertelt Ellis Moesker hoe het gaat.  

Ellis is normaal actief bij De Schoenfabriek als eventcoördinator bij het samenwerken met, en organiseren van festivals. Van podia vullen bij de Zwarte Cross en Paaspop tot opdrachten van gemeenten en bij congressen. Ze ontwikkelen zelf de leukste acts en hebben een enorm internationaal netwerk aan toffe theater acts waarmee ze samenwerken.

Ellis vertelt enthousiast over een van haar favorieten acts: de Loco Loco Discoshow. “Ik was al fan voordat ik wist dat ik met ze zou samenwerken.” Ook al is de Schoenfabriek als organisator op de achtergrond aanwezig, het programma dat ze neerzetten blijft je bij. Die gekke unieke momenten op festivals die de ervaring compleet maken, die je echt blij maken, dat is waar De Schoenfabriek voor gaat.

De Blije Bubbel brengt deze vrolijkheid naar je eigen huis. Ellis vertelt dat mensen in hun netwerk echt wel blij worden van de dagelijkse prik gekkigheid die ze op hun sociale media plaatsen. En het aantal volgers groeit! “Het is niet per se ons doel om veel volgers te krijgen, we willen positiviteit stimuleren en delen wat ons inspireert.” Daarbij maakt het de werknemers van De Schoenfabriek ook blij en blijven hierdoor lekker actief vanuit thuis.

De uiteenlopende onderwerpen die langskomen op de Blije Bubbel zijn veelal afkomstig uit het netwerk van De Schoenfabriek. Degene die je normaal op het podium vindt, worden uitgenodigd om blijheid te delen door middel van bijvoorbeeld filmpjes of projectjes. Veel mensen uit de cultuur sector zitten namelijk ook thuis en op deze manier komen zij nog aan het licht. Ellis ziet de Blije Bubbel als een mogelijkheid om te inspireren en te delen wat zij mooi vinden. Als je een glimlach voelt opbloeien bij het bekijken van de Blije Bubbel, dan is de missie geslaagd. En als je dan ook nog leuke doe-dingetjes ontdekt voor thuis dan kan de blijheid niet meer op.  

Hoe het zit met de toekomst van de festivals weet Ellis ook niet met zekerheid te zeggen, en ze heeft wel hoop! De zomer ziet er zonnig uit, al is het nog onzeker. Hoe dan ook heeft De Schoenfabriek alweer twee nieuwe projecten klaarstaan. Veel verklappen kan ze nog niet, maar De Schoenfabriek kennende, wordt het een groot feest met bijzondere en speelse momenten voor iedereen. En dan is er ook nog het prachtige project van vorige zomer; Camping de Wereld, een camping met een festivalgevoel. Ellis vertelt dat ze al druk in de weer zijn voor de volgende editie! Zonder de harde muziek maar wel met tipitenten en een ontzettend leuk entertainment programma.

Wil je ook je woonkamer vullen met extra blijdschap en op de hoogte blijven van de projecten van de Schoenfabriek? Klik dan vooral op de volgende linkjes naar hun Facebook en Instagram en volg de Blije Bubbel.

 

Fotografie: Edwin Smits

Dit vind je misschien ook leuk