Interview: Kamperen in festivalsfeer bij Camping de Wereld

Eigenlijk zou Diederik Walther nu zo’n beetje elk weekend een festival opbouwen of organiseren. Hij is betrokken bij Festival op ’t Eiland, Zwarte Cross, Concert at Sea en Paaspop, maar die gaan allemaal niet door. Daarom bedacht hij iets nieuws: Camping de Wereld, een camping met festivalsfeer in Overasselt.

“Het is heel speciaal dat we een camping mogen bouwen midden in een natuurgebied van 23 hectare groot”, vertelt hij. “We zitten op een prachtige plek tussen de bossen van de Overasseltse en Hatertse Vennen.”

Daar in de Overasseltse bossen, op het terrein van scouting St. Walrick, worden de komende weken 50 volledig ingerichte tipitenten en 2 Mongoolse yurts geplaatst. Elke tent krijgt zijn eigen douche en toilet, zodat de camping helemaal veilig is. De opbouw is vandaag gestart en 3 juli ontvangt Camping de Wereld zijn eerste gasten. 

Samenwerking met festivalpartners

Het idee voor de camping is ontstaan toen Festival op ’t Eiland werd afgelast. “Ik moest toen als festivalproducent alle toeleveranciers gaan afbellen en hoorde van iedereen hoe moeilijk ze het hadden”, zegt Diederik. “Dat waren niet zulke leuke gesprekken. Overal werden evenementen gecanceld, dus ze kregen de ene na de andere afzegging.”

“Tegelijkertijd las ik in de krant dat we waarschijnlijk niet naar het buitenland op vakantie zouden kunnen gaan. Dat zette me aan het denken: wat heb je nodig voor een camping? Stroom, water, douches, toiletten, een hoop komt overeen met festivals. Toen ben ik de leveranciers opnieuw gaan bellen met de vraag: zullen we samen een camping beginnen?”

Hangmatten, hottubs en theater

“We werken samen met allerlei partijen uit de festivalwereld, dus we zorgen voor een supergezellige festivalsfeer op de camping. Alles wordt mooi aangekleed. Overal komen hangmatten te hangen, er is een sauna en er staan hottubs.

Mensen komen voor hun rust, dus er zijn niet heel veel optredens en bands. Er zijn wel kindertheatervoorstellingen en er allerlei doe-activiteiten van bijvoorbeeld De Zaadelmakerij. Daarnaast blijven er bevriende artiesten logeren, die treden dan op als singer-songwriter.”

"Om toch het buitenlandgevoel te krijgen, zijn alle tenten vernoemd naar verre landen, steden of eilanden. Je slaapt in Honolulu, Jamaica of Ibiza, zo kun je alsnog de wereld intrekken deze zomer!"

Camping de Wereld is geopend van 3 juli t/m 4 september. Kijk voor meer informatie en reserveringen op hun website.

Dit vind je misschien ook leuk