Verslag: het is weer heerlijk proosten bij Mout Bierfestival

Het bestelsysteem werkte niet mee, het duurde daardoor soms lang totdat je eindelijk je biertje had en de regen viel met bakken uit de lucht. Niet het beste einde van het eerste festivalweekend. Maar oh, wat is het weer heerlijk om te kunnen proosten bij Mout Bierfestival! Dus verruil tussen 4 en 6 september je favoriete kroeg voor het Julianapark en dompel je onder in de lekkerste speciaalbieren! 

Scrollen, kiezen, genieten

Een bierfestival organiseren tijdens de coronacrisis vraagt natuurlijk de nodige aanpassingen. Zo zit je verplicht, met maximaal 4 personen aan een tafel en is het niet toegestaan om rond te lopen. Maar dan zit je wel weer met je vrienden op een festival te genieten van muziek en bier. Helemaal prima dus. Het bestellen van bieren doe je gewoon via je telefoon: je scant de QR-code van je tafel, vult volgens RIVM-richtlijnen je gegevens in en komt op de uitgebreide bierkaart. Het is even scrollen, lezen en kiezen, maar voor je het weet staat het bier voor je neus en kun je genieten. 

Bier, BBQ, kaas en chocolade

Tijdens het festival kunnen bijzondere bieren van ruim 20 brouwerijen proeven. Maar dit jaar worden er ook bijzondere proeverijen georganiseerd onder leiding van gerenommeerde internationale biersommelier Arvid Bergström. Wat dacht je van een bier & BBQ-, bier & kaas- of bier & chocolade-proeverij? Wees er snel bij, want het aantal tickets is gelimiteerd. 

Naar het tweede weekend van Mout?

Je koopt je tickets online via deze paginaJe kiest een dagdeel waarop je wilt komen. De tickets kosten €5,- exclusief €1,- servicekosten en daarbij zit een programmaboekje inbegrepen. De volgende dagdelen zijn beschikbaar:
Vrijdag 04 september 13:00-19:00 of 19:30-00:00
Zaterdag 05 september 13:00-19:00 of 19:30-00:00
Zondag 06 september 13:00-18:00 of 18:30-23:00
 

Fotografie: Henk Beenen

Dit vind je misschien ook leuk