Fotoverslag tentoonstelling Horizon: De vijfdelige reeks prikkelende tentoonstellingen is gestart

Gastcuratoren Jessica Helbach en Flos Wildschut hebben in samenwerking met hoogleraren, docenten en studenten aan de Radboud Universiteit een groots beeldend onderzoek kunst en wetenschap bij elkaar gebracht.

De serie onderstreept de samenwerking tussen Museum Het Valkhof en de Radboud Universiteit en vormt de aanloop naar het 100-jarig jubileum van de universiteit in 2023. Wij namen een kijkje bij Horizon - Moonshot part one:

Horizon - een onbereikbare maar zichtbare lijn

Het is bijzonder je te beseffen dat de horizon, een zichtbare lijn die in feite niet bestaat en verschuift als je ernaartoe reist, als uitgangspunt kan dienen om de eigen positie op aarde te bepalen. Er kleven meer dubbelzinnigheden aan deze hulplijn. De horizon is niet alleen de grens van ons blikveld op aarde, het is ook de lijn die de aarde van de hemel lijkt te scheiden en daarmee onze blik naar de ruimte leidt. Naar een groots universum, waarin de mens zich slechts een minuscuul onderdeel waant. Naar een universum waarin andere horizonnen blijken te bestaan; van andere planeten, van zwarte gaten. Dat maakt de horizon zo inspirerend.

Ontdek de horizon

Breng een bezoekje aan tentoonstelling Horizon, de eerste tentoonstelling van de vijfdelige reeks naar aanleiding van de eerste ‘foto’ van een zwart gat. De thema’s van de tentoonstellingen Horizon, Space, Wave, Time en Black Hole bieden een andere kijk op het onderzoek naar ruimte, tijd grenzen en de vraag hoe ver onze waarneming rijkt. Ontdek meer over de lijn die de aarde van de hemel lijkt te scheiden; de horizon.

De tentoonstelling is te bezoeken t/m 2 januari 2022 11:00 tot 17:00 uur in Museum Het Valkhof. Op maandag gesloten.

Fotografie: Edwin Smits

Dit vind je misschien ook leuk