Fotoverslag: Alfa Laval Stevensloop 2023

De 7e editie van Alfa Laval Stevensloop is een feit. Op zondag 20 liepen duizenden lopers de 21,1, 10 of 5 kilometer lange Nijmeegse stadsloop.Duizenden lopers legden de halve marathon af, een parcours dat liep van het centrum naar het uitzicht op het stadseiland en van de skyline van Nijmegen naar de sfeervolle wijk Hees. Onze fotograaf legde het zonnige evenement vast!

De Alfa Laval Stevensloop is de enige echte stadsloop in Nijmegen, met drie afstanden: 5 km, 10 km en 21,1 km (halve marathon). Start en finish vinden plaats in het historische centrum van Nijmegen, onder de schaduw van de Stevenskerk.

De parcoursen lopen dwars door Nijmegen. De start is in het door Frank Boeijen bezongen Kronenburgerpark en de finish midden in het centrum van de oudste stad van Nederland. De halve marathon heeft meerdere passages door het centrum. Je supporters kunnen je nu makkelijk drie keer aanmoedigen.

Er is veel afwisseling in de omgeving: van het centrum tot de vergezichten op het stadseiland en van de skyline van Nijmegen tot de sfeervolle wijk Hees, op deze manier krijg je een mooi beeld van onze prachtige stad.

Winnaars

Luc Schout was de snelste op de halve marathon. Na 1:10:33 was hij terug bij de finish op de Grote Markt. De Nijmeegse triatleet Mathijs Weijkamp volgde op korte afstand als tweede in 1:10:49. Martijn Oonk uit Enschede werd derde in 1:11:15. Bij de vrouwen bleef het spannend tot aan de laatste meters. Michelle Terwiel (1:22:36) was Eline Keet (1:22:40) hier net iets te snel af voor de winst. Derde werd Femke Panjer in 1:23:49.

De Alfa Laval Stevensloop en Stevens Stadscross worden georganiseerd door Stichting Zevenheuvelenloop. De stichting organiseert tevens de NN Zevenheuvelenloop, de Zevenheuvelentrail en Zevenheuvelenhike. De volgende Stevensloop zal weer plaatsvinden in maart 2024.

Meer informatie is te vinden op www.alfalavalstevensloop.nl

 

Fotografie: Henk Beenen

Dit vind je misschien ook leuk...