Februari: deze 5 films zie je nu in de bioscoop

Na het lange wachten, is het eindelijk weer zover. We mogen weer naar de film! Dat kunnen we natuurlijk niet zomaar aan ons voorbij laten gaan. We hebben de agenda's doorgespit, trailers bekeken en tips gekregen van de bioscopen in Nijmegen: deze 5 films mag je niet missen.

1. King Richard (v.a. 3 februari)

Locatie: LUX Nijmegen

SamenvattingKing Richard vertelt het onwaarschijnlijke verhaal van Venus en Serena Williams, die door hun vader Richard uitgroeiden tot ware tennisiconen. Richard bedacht een onconventioneel plan om van zijn dochters twee van de meest succesvolle sportvrouwen aller tijden te maken. Een echte must-see!

2. Spider-Man: No Way Home

Locatie: Pathé Nijmegen

Samenvatting: Spider-Man is ontmaskerd en kan zijn normale leven niet langer gescheiden houden van zijn gevaarlijke leven als superheld. Als hij Doctor Strange om hulp vraagt, staat er meer op het spel dan ooit tevoren. Dit dwingt hem onder ogen te zien wat het nu echt betekent om Spider-Man te zijn. De film waar iedereen op heeft moeten wachten!

3. Sing 2

Locatie: Vue Walstraat

Samenvatting: Buster (Fedja van Huêt) heeft van het New Moon Theater een groot succes gemaakt. Nu heeft Buster z’n zinnen gezet op een nog grotere uitdaging: het opzetten van een nieuwe show in het Crystal Tower Theater in het glamoreuze Redshore City. In Sing 2 bereiden koala Buster Moon en zijn talentvolle groep dierenartiesten het meest extravagante optreden ooit voor in een wereldstad volop entertainment, glitter en glamour.

4. Belfast (v.a. 24 februari)

Locatie: LUX Nijmegen

SamenvattingBelfast werd geschreven en geregisseerd door Kenneth Branagh en is een aangrijpend verhaal over liefde, vreugde en verlies in het leven van een jongen die opgroeit met de muziek en de sociale onrust van het eind van de jaren zestig. De cast bestaat onder meer uit de voor een Golden Globe genomineerde Caitriona Balfe, Oscarwinnares Judi Dench, Jamie Dornan, Ciaran Hinds en de tienjarige Jude Hill.

5. Mamma Boe - op zoek naar thuis (v.a. 17 febuari)

Locatie: LUX Nijmegen

Samenvatting: Wanneer een rondtrekkende ooievaar op de boerderij verschijnt, heeft Mamma Boe reden om zich af te vragen: wat is eigenlijk een thuis? Hoe kan ze er zeker van zijn dat de weide en de boerderij waar ze nu is, echt haar thuis zijn? Wat als er ergens anders in deze grote, wijde wereld iets beters is? Een kraai worstelt om zijn vriend te laten zien dat het gras niet groener is aan de andere kant van de weg, maar soms moet je verdwalen om je weg naar huis te vinden...

Dit vind je misschien ook leuk...