Februari: de films van deze maand

Helemaal wegdromen bij de nieuwste creaties van bekende en minder bekende filmmakers? Dat kan deze maand gewoon in de Nijmeegse bioscopen. We hebben weer de mooiste filmtips voor je op een rijtje gezet. Enjoy!

1. The Fabelmans

Locatie: LUX NijmegenVue Nijmegen
Samenvatting: Sammy legt de avonturen van zijn familie vast op beeld en ontwikkelt zich als regisseur van amateurfilms. Op zijn 16e ontdekt hij echter een hartverscheurende waarheid over zijn moeder die de familiedynamiek voorgoed verandert. The Fabelmans van Steven Spielberg is een diep persoonlijk portret van de jongen Sammy Fabelmans, die opgroeit in het Arizona van na de Tweede Wereldoorlog.

 

2. Aftersun

Locatie: LUX Nijmegen
Samenvatting: In Aftersun, de debuutfilm van regisseur Charlotte Wells, gaat de jonge tiener Sophie met haar dertigjarige vader Calum op vakantie naar een Turkse badplaats waar ze zwemmen, poolen, zonnebaden en luieren. Twintig jaar later vormen Sophies tedere herinneringen aan deze vakantie een krachtig en hartverscheurend portret van haar relatie met haar vader.

 

3. Women Talking

Locatie: LUX NijmegenPathé Nijmegen
Samenvatting: Women Talking is gebaseerd op het waargebeurde verhaal over een groep strenggelovige vrouwen. Langzaam maar zeker verliezen de vrouwen het vertrouwen in hun geloof wanneer niemand luistert als ze vertellen dat de gemeenschap stelselmatig wordt misbruikt en verkracht. De film doet het goed bij de critici en er wordt verwacht dat dit een Oscarnominatie op gaat leveren.

 

4. The Whale

Locatie: LUX NijmegenPathé Nijmegen
Samenvatting: Charlie leeft teruggetrokken en geeft Engelse les online. Hij heeft ernstig overgewicht en lijkt alles in zijn leven te zijn kwijt geraakt. Toch probeert hij, vol hoop, het contact met zijn 17-jarige dochter Ellie te herstellen. The Whale is een aangrijpend drama van de Oscargenomineerde regisseur Darren Aronofsky die een ontroerend portret schets van een man die zijn leven opnieuw betekenis wil geven.

 

5. LUX Mini

Locatie: LUX Nijmegen
Samenvatting: De eerste filmervaring voor de jongste filmfans! Gedimde lichten in de zaal, zachter geluid en een korte film, dat is LUX Mini. Tijdens LUX Mini wordt gezorgd voor een fijne bioscoopervaring voor de kleinste kinderen van 2 tot 6 jaar, hun ouders en opa’s en oma’s. Dit keer staat op het programma: Between the Lines, Sloth, Fruits of Clouds en Kaal.

 

Filmspecial: Festival Favorites

Als eerste genieten van films die pas weken later in filmhuizen en bioscopen te zien zijn? In het weekend van 4 en 5 februari staan de zalen van LUX geheel in het teken van de Festival Favorites. Deze dagen worden films van de grootste filmfestivals (Venetië, Rotterdam, Toronto, Cannes en Berlijn) vertoond, geselecteerd door LUX-filmprogrammeur Linda Croonen. Twee dagen vol films, helemaal wegdromen bij de nieuwste creaties van bekende filmmakers en minder bekende filmmakers.

Bekijk het volledige programma

Dit vind je misschien ook leuk...