Dit was Down the Rabbit Hole 2023

In het weekend van 1 en 2 juli was het weer feest op de Groene Heuvels! Drie dagen lang vond hier het betoverende muziekfestival Down the Rabbit Hole plaats. Wij zijn inmiddels weer bekomen en blikken terug op deze fantastische dagen met een fotoverslag. 

Vrijdag

Nadat iedereen zich op de camping heeft gesetteld en sommigen zelfs al een nachtje op een luchtbed achter de rug hebben, begint het festival, waarnaar we zo lang met veel plezier naar uitkeken, dan echt! Met een broodje knak en wat biertjes achter de kiezen, trekt de hele stoet festivalgangers het terrein op. Froukje trapt de Hotot stage af en weet het publiek meteen in de feeststemming te brengen. 

De eerste dag voelt als een ontdekkingsreis. Er is van alles te beleven: tien stages, een grote variatie aan eetkraampjes met heerlijk eten en genoeg verrassende activiteiten tussen de optredens door. 

De dag eindigd met een knallend optreden van Fred Again: dé headliner van DTRH 2023. Fans hebben zich vooraan de stage Hotot verzameld en net zoals hen springen alle 45.000 festivalgangers mee door de aanstekelijke energie van deze creatieve en vernieuwende producer. Een avond om niet te vergeten! En de nacht gaat nog tot in de vroege uurtjes door...

Zaterdag

De dag begint al goed met de Turkse psychedelische rockband Altın Gün die als een van de eersten aftrapt op de mainstage Hotot. Na een grote regenbui komt het zonnetje weer een beetje door. De regen wordt alweer snel vergeten wanneer er heerlijk wordt gedanst op de vrolijke geluiden van de synths. Het is een groot feest en alle handen in het publiek bewegen van links naar rechts. 

Op het terrein dragen festivalgangers de allermooiste en creatieve outfits. Omdat het vandaag een regenachtige dag is zijn er veel kleurrijke poncho's te spotten. Toch laten mensen zich niet door de regen tegenhouden. 'De beats zijn toch natter dan mijn sokken', zegt een van de bezoekers optimistisch. Er staan vandaag dan ook meer goede artiesten op het programma zoals Sticky Fingers, Jacob Collier en de grote acts van de avond: Idles en Burna Boy.

Een van de hoogtepunten van vandaag was zangeres Selah Sue. Haar eerste nummer zingt ze mysterieus achter de schermen, waarmee ze het publiek nieuwsgierig maakt. Ze betoverd iedereen vervolgens met haar diepe stem. Als ze 'Ready for the sun to come' zingt, breken de wolken ook echt open, waardoor het publiek wordt beschenen door een warm zonnetje. Er klinkt een hard applaus. 

Naast de live muziek zijn er nog heel veel andere dingen te beleven op het terrein van Down the Rabbit Hole. Zo kun je op het Ydillische veldje knutselen, kleding pimpen, een bezoekje brengen aan de 'klei-koning' en tafelvoetbal spelen. Ook staat het terrein vol met eetkraampjes waardoor het bijna moeilijk is om een keuze te maken. 

Zondag

De zondag begint al meteen zonnig en de regen lijkt helemaal verdwenen. Op de Hotot zet Sofi Tukker een grote show neer met een gigantische torso op het podium. Er wordt gedanst op veel bekende hits. Later op de dag komen er nog acts van artiesten als Ben Howard en La Femme.

Paolo Nutini is misschien wel het hoogtepunt van de dag. Met zijn bekende hits als Last Request en Iron Sky sluit hij het festival met een geweldige show. Ook speelt hij veel nummers van zijn nieuwste album 'Last Night in The Bittersweet'. Wanneer hij 'New Shoes' speelt ontstaat er een trend waarbij mensen hun schoenen uittrekken en er mee in de lucht zwaaien. 

Ook dit jaar was het weer een geweldig weekend op het terrein van Down the Rabbit Hole. Tot volgend jaar! 

Benieuwd welke festivals er nog meer op de planning staan deze zomer? Bekijk dan de festivalwijzer!

 

Fotografie: Martijn Kusters

Dit vind je misschien ook leuk...