Deze films van Wes Anderson zie je bij LUX Open Air, van 24 t/m 28 augustus

Van dinsdag 24 t/m zaterdag 28 augustus is het weer tijd voor LUX Open Air: met vijf prachtige filmvertoningen op het Mariënburgplein. Ter ere van zijn nieuwste film The French Dispatch staat LUX Open Air dit jaar in het teken van… Wes Anderson!

Tijdens LUX Open Air wordt het terras op het plein omgetoverd tot een waar openluchtfilmtheater. De filmvertoningen starten iedere avond om 21.15 uur, de kaartverkoop voor de desbetreffende film start diezelfde avond om 18.00 uur aan de kassa. Kaarten worden verkocht tegen reguliere ticketprijzen, je ontvangt hiervoor een koptelefoon en mag vervolgens zelf een plekje uitzoeken op het terras.

1. The Life Aquatic with Steve Zissou

Dinsdag 24 augustus
Steve Zissou is een wereldvermaarde oceanograaf die Jacques Cousteau-gewijs de wereldzeeën afvaart op zoek naar nieuwe maritieme diersoorten en wilde avonturen. Diepzeeonderzoeker Steve Zissou onderneemt een nieuwe expeditie om te jagen op de mysterieuze, ongrijpbare, misschien onbestaande Jaguar Shark die Zissou’s partner heeft gedood tijdens de filmopnames van hun vorige avontuur. Hij wordt vergezeld door een lichtelijk excentrieke crew met onder meer een piloot die beweert ‘s mans zoon te zijn, een zwangere journaliste, een jaloerse Duitse sidekick en een Braziliaanse zanger/gitarist met een Bowie-fixatie.

2. The Darjeeling Limited

Woensdag 25 augustus
Een jaar na de dood van hun vader ontmoeten drie broers - elk met een depressie - elkaar voor een treinreis door India. Francis, de oudste, heeft het georganiseerd. De broers maken ruzie, mokken, hebben een hekel aan elkaar en vechten. De jongste, Jack, vervreemd van zijn vriendin, voelt zich aangetrokken tot een van de treinbegeleiders. Peter heeft zijn zwangere vrouw thuis gelaten en koopt een giftige slang. Na een paar dagen onthult Francis hun verrassende en verontrustende bestemming. Kunnen de broers te midden van een vreemde omgeving hun meningsverschillen oplossen?

3. Moonrise Kingdom

Donderdag 26 augustus
Moonrise Kingdom speelt zich af op een eiland voor de kust van New England in de jaren zestig. Als een jonge jongen en een meisje verliefd worden, rennen ze samen weg. Verschillende stedelingen mobiliseren om ze te zoeken en de stad wordt op zijn kop gezet - wat misschien niet zo'n slechte zaak is.

4. The Grand Budapest Hotel

Vrijdag 27 augustus
The Grand Budapest Hotel vertelt het verhaal van een legendarische hotelmanager van een beroemd Europees hotel. Tussen de oorlogen in raakt hij bevriend met een jonge medewerker die een vertrouweling van hem wordt. Het verhaal draait om de diefstal van een onbetaalbaar schilderij uit de Renaissance, de strijd om een enorm familiefortuin en de omwentelingen die Europa transformeren in de eerste helft van de 20e eeuw.

5. Isle of Dogs

Zaterdag 28 augustus
Isle of Dogs vertelt het verhaal van Atari Kobayashi, een 12-jarig pleegkind van de corrupte burgemeester Kobayashi. Na het uitroepen van de noodtoestand worden alle huisdieren van Megasaki City verbannen naar een grote afvalstortplaats genaamd Trash Island. Atari steekt alleen, in een Junior-Turbo Prop vliegtuigje de rivier over op zoek naar zijn waakhond Spots. Eenmaal aangekomen op Trash Island begint hij samen met een groep nieuwgevonden bastaard-vrienden aan een epische reis die het lot en de toekomst van hele provincie zal bepalen. 

Dit vind je misschien ook leuk