December: de films van de maand

De laatste maand van het jaar staat helemaal in het teken van de feestdagen. Cadeau’s, winkelen, lekker uit eten en films kijken natuurlijk! Ga jij voor een nieuwe film of herleef je liever een klassieker? Dit zijn de filmtips voor december!

1. Madres Paralelas

Locatie: LUX

Samenvatting: Twee vrouwen, Janis (Penélope Cruz) en Ana (Milena Smit), bevallen tegelijkertijd in hetzelfde ziekenhuis. Beiden zijn alleenstaand en ongepland zwanger. Janis, van middelbare leeftijd, is blij, maar de jonge Ana is bang en onzeker. De weinige woorden die de vrouwen wisselen, vormen de basis voor een band die hun levens later een beslissende wending zal geven.

2. Amélie – 20th Anniversary

Locatie: LUX

Samenvatting: Herbeleef de magie van Amélie. Amélie Poulain werkt als serveerster in een café in de Parijse wijk Montmartre en observeert graag mensen terwijl ze haar fantasie de vrije loop laat. Maar dan ontdekt ze haar ultieme levensdoel: andermans problemen oplossen.

3. Sing 2

Locatie: LUX

Samenvatting: In Sing 2 bereiden koala Buster Moon en zijn talentvolle groep dierenartiesten het meest extravagante optreden ooit voor in een wereldstad volop entertainment, glitter en glamour. Er is alleen een probleem: ze moeten ’s werelds grootste rockster ervan overtuigen om mee te doen aan dit spektakel.

4. House of Gucci

Locatie: Vue Nijmegen Walstraat

Samenvatting: House of Gucci is geïnspireerd op de schokkende ware gebeurtenissen rond het familie-imperium achter het Italiaanse modehuis Gucci. In een verhaal dat zich over drie decennia uitstrekt, komen liefde, verraad, decadentie, wraak en uiteindelijk ook moord voorbij. We zien hoe ver de familie bereid is te gaan in hun streven naar macht en om de naam van het befaamde modemerk hoog te houden.

Meer film?

December is natuurlijk dé maand om klassiekers opnieuw te kijken. Bekijk dit weekend bijvoorbeeld Harry Potter en de Steen der Wijzen in Pathé Nijmegen en herleef het magische avontuur. Liever thuis? Maak een lijst met je favoriete kerstfilms en organiseer een marathon filmkijken om je helemaal voor te bereiden op de beste tijd van het jaar!