Een still uit de film Poor Things

Dé filmtips van februari

Ook in februari komen er weer prachtfilms uit. Of je nou een Valentijnsdate zoekt, of gewoon cultuur wilt snuiven: dit zijn dé films die je in februari moet zien.

1. Poor Things

Locatie: LUX Nijmegen, Vue Nijmegen
Samenvatting: Surrealistische science-fantasyfilm van Yorgos Lanthimos over de evolutie van Bella Baxter (Emma Stone), een jonge vrouw die weer tot leven is gewekt door de briljante en onorthodoxe wetenschapper Dr. Godwin Baxter (Willem Dafoe). 


2. Dune: Part Two

Locatie: LUX Nijmegen, Vue Nijmegen, Pathé Nijmegen
Samenvatting: In Dune: Part Two gaat de legendarische reis van Paul Atreides verder in gezelschap van Chani en de Vrijmans, terwijl hij zint op wraak op degenen die voor de ondergang van zijn familie gezorgd hebben. Paul zal moeten kiezen tussen de liefde van zijn leven en het lot van het universum om de vreselijke toekomst te voorkomen die hij als enige voorzien heeft.


3. How to Have Sex

Locatie: LUX Nijmegen
Samenvatting: Eerste speelfilm van Molly Manning Walker waarin de beladen seksuele ontwikkeling van tienermeisjes vastgelegd is, met een opvallend authentiek en gevoelig resultaat. 

 

4. Argylle

Locatie: Vue Nijmegen, Pathé Nijmegen
Samenvatting: Argylle is een film van het verknipte brein van Matthew Vaughn (Kingsman-franchise, Kick-Ass) en is een scherpzinnige, grensverleggende, wereldomspannende spionagethriller.

 

5. Drive-away Dolls

Locatie: LUX Nijmegen
Samenvatting: Een heerlijk chaotische komische thriller over twee vriendinnen (Margaret Qualley en Geraldine Vishnawatan) in het idioom van een B-film, geschreven door Ethan Coen en Tricia Cooke.

 

Dit vind je misschien ook leuk...