April: de films van de maand

In april weet je het maar nooit: is het terrasweer of tijd om binnen te blijven met een toffe film? Om het je makkelijk te maken hebben we weer dé films van deze maand voor je op een rijtje gezet. Kijk en geniet!

1. One Second

Locatie: LUX
Samenvatting: One Second, de nieuwste film van meestercineast Zhang Yimou werd vlak voor de première op het Filmfestival van Berlijn 2019 op controversiële wijze teruggetrokken vanwege censuur. De film speelt zich af tijdens de Chinese Culturele Revolutie in de jaren ’70 en is een liefdevolle ode aan de cinema.

2. A Hero

Locatie: LUX
Samenvatting: Rahim zit in de gevangenis wegens een schuld die hij niet kan terugbetalen. Tijdens een kort verlof loopt een plan om zijn schuld te kunnen voldoen niet zoals gepland, maar het levert hem onverwacht grote bekendheid op. De misverstanden stapelen zich op en zijn vrijheid lijkt verder weg dan ooit.

3. Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore

LocatiePathé Nijmegen
Samenvatting: Ga mee met Newt en zijn team van tovenaars, heksen en een dappere Dreuzel-bakker op een gevaarlijke missie om de duistere tovenaar Gellert Grindelwald te stoppen de macht over de tovenaarswereld over te nemen. Ben jij klaar om terug te keren naar de Wizarding World?

4. Les Olympiades

Locatie: LUX
Samenvatting: Les Olympiades werd geselecteerd voor het Filmfestival van Cannes en won voor Beste Soundtrack. De film is gebaseerd op een aantal graphic stories van cartoonist en illustrator Adrian Tomine. De jongeren in de film ontdekken wat moderne liefde is, waarin vriendschap en liefhebben dichter bij elkaar liggen dan ooit.

5. Ook muizen gaan naar de hemel

Locatie: LUX
Samenvatting: Ook muizen gaan naar de hemel is een prachtige stop-motionfilm voor de hele familie over een muis en een vos die samen in de hemel terecht komen. Er ontstaat een bijzondere vriendschap tussen de gezworen vijanden.