8x flexibele bijbaantjes in Nijmegen

Een bijbaantje hebben als student is altijd fijn (en soms ook hard nodig). Het studentenleven is namelijk niet goedkoop. De boodschappen en huur moeten betaald worden, maar ook aan leuke dingen wil je geld kunnen uitgeven. Studenten hebben het al druk met de studie, dus een flexibele bijbaan geeft vaak de voorkeur. Maar wat zijn nou leuke bijbaantjes voor studenten? Wij geven jou de tips:

1. Bezorgen 

Werk als bezorger op de fiets bij bijvoorbeeld Thuisbezorgd, Gorillas of PostNL. Zo maak je kilometers op de fiets en ben je lekker gezond bezig! Je kunt ook in de auto bezorgen voor bijvoorbeeld Picnic of Albert Heijn.

2. Callcenter

Als callcentermedewerker beantwoord jij vragen of verkoop jij producten of diensten via de telefoon. Dat kan bij bijvoorbeeld 2Contact (je werkt hier voor de grootste merken), Coolblue of voor GGD. Je kunt callcenterwerk soms vanuit huis doen. Erg flexibel dus!

3. Schoonmaken

Je kunt werken in de thuiszorg voor bijvoorbeeld Tzorg. Zo help jij ouderen om hun huis schoon te houden. Het is dankbaar werk dat hard nodig is en een voldaan gevoel geeft. Je kunt ook werken voor een schoonmaakbedrijf zoals Glossy Cleaning of CSU.

4. Oppassen

Oppassen is erg flexibel en leuk werk. Je kunt je bij veel websites gratis aanmelden en oppasadressen in de buurt vinden. Om een berichtje te sturen moet je soms wel betalen. Jouw voorkeur voor dagen en uren kun je van tevoren aangeven en zo vind je de perfecte match! Op de volgende sites kun je je aanmelden: Babysits, Sitly en Oppasland.

5. Korte klussen

Wil je flexibel klussen kunnen aannemen die aan jouw wensen voldoen? Bij YoungOnes of Temper kan dit. Je kiest zelf in welke branches je geïnteresseerd bent en reageert op de klussen die jou aanspreken. Als jij dan de meest geschikte kandidaat bent, is de klus voor jou!

6. Werken bij salesorganisaties

Kun jij sterk communiceren, mensen overtuigen en zit jij vol zelfvertrouwen? Dan is werken bij salesorganisaties zeker iets voor jou! Bij People Marketing en Fonky geef je zelf aan hoeveel dagen je beschikbaar bent. Dit bijbaantje is dus perfect te combineren met je studie.

7. Werken in de horeca

Binnen de horeca heb je heel veel keuzes. Ben jij nou echt een avondmens? Dan kun je in een kroeg gaan werken en meehelpen tot in de late uurtjes. Wil je juist de dag vroeg beginnen en vroeg klaar zijn? Dan kun je in een koffie- of lunchtentje gaan werken. Verder heb jij de keuze in wat voor werkzaamheden je wilt uitvoeren. Afwassen, drankjes en eten rondbrengen of in de keuken staan... wat zie jij jezelf doen?

Bekijk het aanbod van horecazaken in Nijmegen.

8. Werken op festivals

Als je van werk een feestje wilt maken, dan is festivalwerk de perfecte bijbaan! Terwijl je achter de bar staat, zie je iedereen losgaan en zorg jij ervoor dat iedereen zijn drankje krijgt. Maar je kunt ook food of kassamedewerker worden. Alle werkzaamheden die jij doet op een festival, zorgen ervoor dat festivalbezoekers een toffe dag hebben. Bij organisaties als Eventure en Sjiek kun jij je aanmelden en op festivals door het hele land werken. 

Dit vind je misschien ook leuk